Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Три перемоги – і ми у плей-оф

Не вигравши у відборі на футбольний Мундіаль жодного матчу, збірна України є головним претендентом на друге місце у Групі D

Хоча футбольна збірна України 7 вересня у відборі на Мундіаль-2022 у Катарі не грала, «синьо-жовті» зберегли друге місце у Групі D. Не здобувши у цьому відбірному циклі жодної перемоги, збірна України зберігає непогані шанси на те, аби зайняти підсумкове друге місце.

Перше місце у Групі D на­певно дістанеться збірній Франції, яка й матиме пря­му путівку на фінальний турнір чемпіонату світу. А на друге міс­це, яке дасть право побороти­ся за путівку на Мундіаль-2022 у плей-оф-турнірі, претендують відразу чотири збірні — України, Фінляндії, Боснії і Герцеговини та Казахстану.

Що треба зробити підопіч­ним Олександра Петракова, аби гарантовано зайняти у Групі D друге місце? Виграти усі три матчі, які залишилися, — про­ти збірних Фінляндії (на виїзді) й Боснії (вдома й на виїзді). Тоді «синьо-жовті» наберуть 14 очок. Чи хтось із конкурентів зможе в такому випадку збірну України обійти?

Збірна Казахстану, якщо ви­грає усі свої матчі, набере 12 очок. Збірна Боснії, якщо, крім двох поразок від України, ре­шту своїх матчів виграє, набе­ре 9 очок. Залишається збірна Фінляндії. Якщо вона, програв­ши Україні, решту своїх мат­чів виграє, то теж набере 14 очок. Однак зробити це фі­нам буде надзвичайно склад­но, адже для цього їм треба не лише обіграти на виїзді Бос­нію і Казахстан, а й перемог­ти вдома Францію. При цьому у цих трьох матчах Фінляндія має забезпечити собі кращу різницю забитих і пропущених м’ячів, ніж Україна (за рівності очок місця збірних у відбірних групах визначить саме цей по­казник).

Отже, три перемоги у мат­чах, що залишилися, практично гарантують збірній Україні дру­ге місце. Чи здатна наша голо­вна команда на такий подвиг? Після п’яти нічиїх у п’яти матчах відбору повірити у це важко… Утім, за якістю гри «синьо-жов­ті» все-таки переважають своїх прямих конкурентів, і це вселяє певні надії. Зрештою, Фінляндія і Боснія цілком можуть втратити очки у Казахстані, не кажучи вже про матч фінів із французами. Тож теоретично збірній Украї­ни може вистачити й семи очок у трьох матчах, але при цьому обов’язково треба обіграти у гостях Фінляндію. Це завдання підопічним Олександра Петра­кова цілком по зубах. Хоча лег­кої прогулянки у північній країні не буде…

Футбол. Мундіаль-2022

Відбірний цикл

Група D

  • Франція — Боснія і Герцегови­на 1:1
  • Казахстан — УКРАЇНА 2:2
  • Фінляндія — Казахстан 1:0
  • УКРАЇНА — Франція 1:1
  • Боснія і Герцеговина — Казах­стан 2:2
  • Франція — Фінляндія 2:0

9 жовтня: Казахстан — Бос­нія і Герцеговина, Фінляндія — УКРАЇНА.

12 жовтня: Казахстан — Фін­ляндія, УКРАЇНА — Боснія і Гер­цеговина.

13 листопада: Боснія і Гер­цеговина — Фінляндія, Франція — Казахстан.

16 листопада: Боснія і Гер­цеговина — УКРАЇНА, Фінляндія — Франція.

Схожі новини