Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Зоря» хоче взяти реванш у «Ворскли»

Хто переможе у львівському дербі – «Рух» чи «Львів»?

Центральним матчем 6-го туру чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги можна вважати поєдинок у Запоріжжі, у якому луганська «Зоря» прийматиме полтавську «Ворсклу» (неділя, 29 серпня, 19.30). У квітні полтавці вдома перемогли луганців із рахунком 4:2, тож амбітна «Зоря» прагне реваншу.

У тому квітневому матчі три голи у ворота «Зорі» забив Владислав Кулач. Але цей форвард «Ворскли» уже перейшов до київського «Динамо», де наразі не потрапляє до «основи». Лу­ганська «Зоря» розпочала чемпіонат не­впевнено, але поступово розігралася. У попередньому турі підопічні Віктора Скрипника забили у ворота «Маріупо­ля» аж чотири голи. Щоправда, ведучи по ходу поєдинку 4:1, «Зоря» пропусти­ла два м’ячі й ледь не впустила перемо­гу… Загалом, сили суперників приблизно рівні, тож імовірним підсумком недільно­го матчу буде нічия. «Зоря», очевидно, спробує зіграти на перемогу, але не за­буваймо, що у четвер, 26 серпня, луган­ці проведуть матч-відповідь у Лізі Європи проти віденського «Рапіда». Не факт, що до неділі лідери «Зорі» зможуть повністю відновитися.

Іще один цікавий матч 6-го туру відбу­деться у Харкові, де «Металіст 1925» при­йматиме «Дніпро-1» (субота, 28 серп­ня, 17.00). Звісно, це не той «Металіст» і не той «Дніпро», чиї матчі були колись «зарубою». Але, так чи інакше, поєди­нок команд із Харкова й Дніпра буде без­компромісним. Такі вже у них футбольні відносини… Як на мене, «Дніпро-1» за­раз демонструє цікаву гру і цілком може претендувати на медалі. Тож саме «Дні­про-1», хоч і гратиме на виїзді, буде фа­воритом суботнього матчу.

Наші «гранди» у 6-му турі повинні без проблем взяти по три очки. Донецький «Шахтар» їде у гості до ужгородського «Минаю» (29 серпня, 17.00), а київське «Динамо» прийматиме ковалівський «Ко­лос» (28 серпня, 19.30). А ось передба­чити переможця у львівському дербі (29 серпня, 19.30) набагато важче. І «Рух», і

«Львів» у попередньому турі програли. Обидві команди не демонструють зміс­товної гри, обом командам очки потріб­ні як повітря… За таких обставин імовір­ним підсумком львівського дербі може бути нічия.

Схожі новини