Передплата 2024 «Добрий господар»

«Львів» чекає на «Шахтар»

У березні «містяни» здолали «гірників» із рахунком 3:2. «Помаранчево-чорні» їдуть по реванш...

Як і у перший тур чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги, другий тур також відкриє матч на «Арені Львів». Щоправда, цього разу суперник у «Львова» набагато серйозніший: не «Маріуполь», а донецький «Шахтар» (п'ятниця, 30 липня, 19.00).

Чи зможуть «містяни» чинити «гірни­кам» гідний опір? У поєдинку першо­го туру, в якому «підопічні італійця Ро­берто Де Дзербі перемогли «Інгулець» із Петрового, «Шахтар» створив чимало гольових моментів. Але реалізація у «по­маранчево-чорних» була дуже кепською, через що «Інгулець» програв із мінімаль­ним рахунком. Якщо на «Арені Львів» ві­цечемпіон України продовжить транжи­рити гольові моменти, то «Львів» матиме шанс відібрати очки у гостей. Хоча зро­бити це буде дуже не просто. Нагадає­мо, 21 березня «Львів» у матчі 19-го туру попереднього чемпіонату сенсаційно пе­реміг «Шахтар» на «Арені Львів» із рахун­ком 3:2. Гадаю, «гірники» про ту ганьбу пам’ятають, і 30 липня обов’язково захо­чуть взяти переконливий реванш…

Київське «Динамо», яке поєдинок пер­шого туру пропустило, стартує у чемпі­онаті УПЛ домашнім матчем 2-го туру проти рівненського «Вереса» (неділя, 1 серпня, 19.30). За всієї поваги до гостей, навряд чи дебютант УПЛ зможе створити чемпіону серйозні проблеми… Вихован­ці Мірчі Луческу щойно завершили три­валі закордонні збори, тож цікаво буде подивитися, у якій формі перебувають зараз лідери «Динамо». Зокрема, футбо­лісти збірної України, які на нещодавньо­му Євро-2020 дійшли до чвертьфіналу.

Іще один львівський клуб УПЛ, «Рух», у 2-му турі знову зіграє на виїзді — у Пол­таві протистоятиме «Ворсклі» (неділя. 1 серпня, 19.30). У першому турі рухівці програли, тож «жовто-чорні» мусять бра­ти очки… «Ворскла» у четвер, 29 липня, гратиме матч-відповідь кваліфікації Ліги Конференцій і, можливо, лідери полтав­ців до неділі не встигнуть відновитися. Так чи інакше, «Ворскла» «Рухові» цілком по зубах. Скромний фінський «КуПС» за­бив полтавцям два голи… Невже «Рух» так не зможе?

Решта матчів 2-го туру: 30 липня — «Ко­лос» — «Металіст 1925» (21.00), 31 липня — «Минай» — «Олександрія» (17.00), «Чор­номорець» — «Дніпро-1» (19.30), 1 серпня — «Маріуполь» — «Десна» (17.00), 2 серп­ня — «Інгулець» — «Зоря» (19.30).

Читайте також: Світоліна казала, Олімпіаду хоче виграти більше, ніж «Шолом»…

Схожі новини