Передплата 2024 «Добра кухня»

У Бухаресті – з думкою про Амстердам

На футбольному Євро-2020 збірна України стартує матчем проти фаворита Групи С – збірної Нідерландів

У п’ятницю, 11 червня, на аренах 11 міст Європи стартує фінальний турнір футбольного чемпіонату Європи. Матч-відкриття Євро-2020, перенесеного на рік через пандемію коронавірусу, відбудеться у Римі — у Групі, А збірна Італії зіграє зі збірною Туреччини. А збірна України, яка потрапила до Групи С, свій дебютний поєдинок Євро-2020 проведе у неділю, 13 червня, в Амстердамі. Суперником «синьо-жовтих» буде збірна Нідерландів. Наступні два поєдинки у групі, проти збірних Північної Македонії (17 червня) і Австрії (21 червня), підопічні Андрія Шевченка проведуть у румунському Бухаресті, де й базується зараз наша головна команда.

Делегація збірної України прибу­ла до Бухареста з Харкова, де проводи­ла свій тренувальний збір. У столиці Ру­мунії «синьо-жовті» поселилися у готелі «Каро». До Амстердама ж підопічні Шевченка вилетять 11 червня, а після гри з нідерландцями повер­нуться до Бухареста.

Напевно, найголовніше зараз для збірної України — аби усі її ключові виконавці були здо­рові. У заключному контрольному матчі перед Євро-2020, в якому «синьо-жовті» розгроми­ли збірну Кіпру (4:0), не грали Сергій Сидорчук і Олександр Тимчик.

Але з ними начебто все гаразд: Сидорчук не потрапив до складу через ротацію, а у Тимчика був спазм м’яза.

Не грав проти Кіпру, а також проти Північної Ірландії, ще один динамівець — Віктор Циганков. Як розповів журналіст Ігор Циганик, спочатку динамівця турбувало пошкодження м’язів паху, а перед грою з Кіпром він відчув дискомфорт у литковому м’язі. Через це до розташування збір­ної України прибув фізіотерапевт Циганкова, який зараз намагається відновити цього важли­вого для збірної гравця. Можна припустити, що з Нідерландами Циганков не зіграє (позицію пра­вого атакувального хавбека займе досвідчений Андрій Ярмоленко), а до матчу з Північною Ма­кедонією Циганков уже буде готовий.

Перед початком Євро-2020 букмекери онови­ли свої котирування на учасників турніру. Зокре­ма, у Групі С беззаперечним фаворитом букме­керів є збірна Нідерландів: ставки на те, що вона займе у Групі С перше місце, приймаються з ко­ефіцієнтом 1,44:1. На другому місці у рейтингу букмекерів збірна України — 5,5:1, на третьому — збірна Австрії — 6,25:1. А ось у те, що Групу С ви­грає збірна Північної Македонії, букмекери зо­всім не вірять — аж 27:1.

Попри прогнози букмекерів, «синьо-жов­тим» цілком до снаги випередити нідерландців. Контрольний матч із Кіпром показав, що збірна України у непоганій формі. Зрештою, грізні ко­лись «помаранчеві» нині грають нерівно. Зокре­ма, нещодавно у відборі на Мундіаль-2020 збір­на Нідерландів програла збірній Туреччини (2:4). За всієї поваги до турків, не думаю, що «синьо-жовті», які восени перемагали самих іспанців, чимось слабші. Якщо пощастить, у матчі з Нідер­ландами можна не лише зіграти внічию, а й пере­могти. Уперед, Україно!

А тим часом…

Нова форма «синьо-жовтих», на якій зображено силует України в її визнаних на міжнародному рівні кордонах, а також присутнє гасло «Слава Україні!» не дає спокійно спати державі-агресору. Оку­панти навіть… поскаржилися в УЄФА. «Ми скерували листа в УЄФА, в якому зверта­ємо увагу на використання політичних мо­тивів у формі збірної України, що порушує керівні принципи регламенту УЄФА з екі­пірування, який забороняє політичні ви­словлювання», — повідомив Російський футбольний союз (РФС). На щастя, УЄФА на цю московську маячню не повівся. І відповів агресорам так: «Футболка наці­ональної збірної України (і всіх інших ко­манд) на Євро-2020 затверджена УЄФА відповідно до застосованих правил щодо екіпірування».

Заявка збірної України на Євро-2020(із номерами, які будуть на футболках гравців)

Воротарі: 1. Георгій Бущан («Динамо»), 12. Андрій П’ятов, 23. Анатолій Трубін («Шахтар»).

Захисники: 2. Едуард Соболь («Брюгге», Бельгія), 13. Ілля Забарний, 16. Віталій Миколен­ко, 21. Олександр Караваєв, 24. Олександр Тим­чик, 25. Денис Попов («Динамо»), 4. Сергій Крив­цов, 22. Микола Матвієнко («Шахтар»).

Півзахисники: 3. Георгій Судаков, 6. Тарас Степаненко, 11. Марлос («Шахтар»), 5. Сергій Сидорчук, 10. Микола Шапаренко, 15. Віктор Циганков («Динамо»), 7. Андрій Ярмоленко («Вест Гем», Англія), 8. Руслан Малиновський («Аталанта», Італія), 14. Євген Макаренко («Кортрейк», Бельгія), 17. Олександр Зінченко («Манчестер Сіті», Англія), 18. Роман Безус («Гент», Бельгія), 20. Олександр Зубков («Ференцварош», Угорщина).

Нападники: 9. Роман Яремчук («Гент», Бель­гія), 19. Артем Бесєдін («Динамо»), 26. Артем До­вбик («Дніпро-1»).

Схожі новини