Передплата 2024 «Добрий господар»

Руслана Малиновського «сватають» у «Челсі»

Наприкінці сезону український футболіст «Аталанти» став однією з головних зірок Серії А

Успішну гру українського футболіста Руслана Малиновського за італійську «Аталанту» помітили на Туманному Альбіоні. Джерела британського видання The Sun повідомляють, що на півзахисника збірної України «поклав око» головний тренер «Челсі» Томас Тухель. Німецький фахівець хоче, щоб під час літнього трансферного «вікна» лондонський клуб «підписав» Малиновського.

Ба більше — начебто саме 28-річ­ний Малиновський є номером один у списку гравців, якими Тухель хоче підсилити «Челсі». Раніше повідомляли, що українцем також цікавляться італій­ський «Інтер» (новоспечений чемпіон Се­рії А) і французький ПСЖ.

Завдяки блискучим виступам Мали­новського за «Аталанту» наприкінці се­зону трансферна вартість Руслана сут­тєво зросла й становить нині, за оцінкою німецького порталу Transfermarkt, не менш ніж 21 мільйон євро. Утім, такі ба­гаті клуби, як «Челсі» й ПСЖ («Інтер» за­раз має певні фінансові труднощі), таку суму «піднімуть» без проблем… Але власники «Аталанти» сподіваються втри­мати Малиновського у команді (контр­акт Руслана з клубом із Бергамо чинний до літа 2023 року) і начебто планують за­пропонувати українцеві серйозне підви­щення зарплатні.

У сезоні 2020/2021 Руслан Малинов­ський взяв участь у 41 матчі «Аталанти», забив у них 9 голів і віддав 12 результа­тивних передач. Українець очолив спи­сок найкращих асистентів Серії А, поряд із бельгійським нападником міланського «Інтера» Ромелу Лукаку. Малиновський, за даними The Analyst, також увійшов до топ-3 гравців європейських чемпіонатів за кількістю гольових передач за 90 хви­лин (показник 0,6). А за кількістю ство­рених гольових моментів за 90 хвилин хавбек «Аталанти» у Європі на 5-му міс­ці (1,1).

«Малиновський виглядає зараз ши­карно, — вважає ексфутболіст збір­ної України Артем Федецький. — „Ата­ланта“ взяла його, коли він заявив про себе у Бельгії. Спочатку Руслан і до заяв­ки, бувало, не потрапляв, і грав, виходя­чи на заміну. В „Аталанті“ був капітан ко­манди Гомес. Гасперіні (головний тренер „Аталанти“. — Авт.) розумів, що Мали­новський стукає у двері „основи“, але не міг посадити на заміну такого авторитет­ного капітана. Однак стався конфлікт, Го­мес пішов у „Севілью“, а Малиновський розправив крила на повну і став лідером команди. Дай Боже, Руслан вдало висту­пить на Євро, і тоді, найімовірніше, змі­нить клубну прописку. Може, навіть кра­їну змінить… Малиновський уже готовий до переходу в топклуб. Він зараз, напев­но, найстабільніший гравець у збірній України. Усі матчі провів на досить висо­кому рівні».

Уже 13 червня національна збір­на України зіграє свій перший матч на Євро-2020 — в Амстердамі проти збір­ної Нідерландів. Блискуча форма, яку набрав напередодні чемпіонату Європи Руслан Малиновський, має допомогти «синьо-жовтим» на цьому турнірі. Але чи зможе хавбек «Аталанти» зберег­ти свій ігровий тонус до Євро? «Втра­тити форму до Євро Малиновський не зможе, — переконаний головний тре­нер збірної України Андрій Шевчен­ко. — Чемпіонат Італії завершується за кілька днів до його приїзду в розташу­вання збірної. Якщо людина набрала форму, то за такий короткий час вона її не втратить».

Схожі новини