Передплата 2024 «Добре здоров’я»

У заявках збірних на Євро-2020 – по 26 футболістів

УЄФА страхується: а раптом у когось із гравців перед турніром тест на ковід буде позитивним?

У заявки футбольних збірних на фінальний турнір Євро-2020 (перенесений на червень-липень 2021 року) можна буде внести не 23, як було раніше на таких змаганнях, а 26 футболістів. А от у заявку на кожен матч на Євро-2020 збірні зможуть вносити по 23 гравці, зокрема трьох воротарів.

Збільшуючи кількість футболістів у заявках національних збірних, УЄФА хоче допомог­ти їм на той випадок, якщо деякі футболіс­ти матимуть позитивні тести на коронавірус і не зможуть вийти на поле. Ще одна поступка з боку УЄФА: після офіційного оголошення своїх заявок на Євро-2020 (1 червня) національні збірні мають право до початку турніру зробити необмежену кількість замін у своїх заявках — у випадку травм або інфікування коронавірусом.

Головний тренер збірної України Андрій Шев­ченко вже оголосив розширений список фут­болістів, викликаних на тренувальний збір «си­ньо-жовтих» перед Євро-2020. У цьому списку аж 36 гравців, тож 10 із них на чемпіонат Європи не поїдуть… Чи допоможе тренерському шта­бу Шевченка розширення заявки до 26 футбо­лістів? Напевно, не завадить. Насамперед, як на мене, Шева має скористатися цим, аби внести до заявки не трьох воротарів, а усіх чотирьох, викликаних на збір. Це Георгій Бущан («Дина­мо»), Андрій П'ятов, Анатолій Трубін («Шахтар») і Андрій Лунін («Реал», Іспанія). По-друге, мож­на ще додати у заявку одного, а то й двох напад­ників. На збір викликані три форварди — Роман Яремчук («Гент», Бельгія), Артем Бесєдін («Ди­намо») і Артем Довбик («Дніпро-1»). Жуніор Мо­раес із «Шахтаря» травмований, тож на Євро-2020 зіграти не зможе… Але варто, можливо, взяти на чемпіонат Європи Артема Кравця з ту­рецького «Коньяспора»? Цей футболіст має за­раз регулярну ігрову практику, до того ж за його плечима чималий досвід виступів за національ­ну збірну України.

Перший контрольний поєдинок на підготовчо­му зборі наша головна команда зіграє 23 травня. Контрольний матч зі збірною Бахрейну відбудеть­ся у Харкові.

Схожі новини