Передплата 2024 «Добра кухня»

До «золота» через «Інгулець»

Якщо «Динамо» його «форсує», то за три тури до завершення чемпіонату УПЛ гарантує собі перше місце

Чи стане 23-й тур чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги для київського «Динамо» «золотим»? Найімовірніше, так. Аби гарантувати собі підсумкове перше місце, підопічні Мірчі Луческу мусять перемогти у Києві «Інгулець» (неділя, 25 квітня, 17.00). «Інгулець» бореться за збереження місця в УПЛ, тож очки команді з Петрового потрібні як повітря. Попри це, шанси на те, що дебютант Прем’єр-ліги зіграє з «біло-блакитними» бодай унічию, реальними не виглядають.

Як каже Луческу, «золото» здобу­вається насамперед у поєдинках із аутсайдерами й середняками чем­піонату. І під керівництвом румунсько­го фахівця «Динамо» нарешті навчилося не втрачати очки там, де не повинно цьо­го робити. Звісно, «Інгулець» може впер­тися, але сумнівно, що петрівський «авто­бус» (якщо гості його побудують) зможе перекрити динамівцям шлях до омріяно­го чемпіонства.

Після поразки від «Динамо» донецько­му «Шахтареві» нелегко буде налаштува­тися на виїзний матч проти «Олександрії» (25.04, 17.00). Хоча підопічні Володимира Шарана зберігають лише теоретичні шанси на п’яте місце, що дасть можливість стар­тувати у єврокубках, господарі поля зро­блять усе можливе, аби перемогти. А про­гравати «помаранчево-чорним» не можна. «Зоря» хоч і відстала, але має гру в запасі, тож у разі успішних поєдинків проти «нія­кого» зараз донецького «Олімпіка» (у 23-му турі луганці приймають «олімпійців» 25 квіт­ня, о 14.00) може впритул наблизитися до вихованців Луїша Каштру. І поборотися за «срібло»…

Цікава ситуація склалася у нижній час­тині турнірної таблиці: відразу шість клу­бів «претендують» на те, щоб за підсумка­ми цього чемпіонату УПЛ зайняти останнє місце й вилетіти до Першої ліги. Двоє з тих «претендентів» зіграють між собою — у стар­товому матчі 23-го туру «Маріуполь» при­ймає львівський «Рух» (п'ятниця, 23 квіт­ня, 19.00). А інший клуб УПЛ із міста Лева, «Львів», у цьому турі зіграє вдома з чернігів­ською «Десною» (субота, 24 квітня, 19.30). Решта матчів 23-го туру: 24 квітня — «Ко­лос» — «Ворскла» (17.00), «Дніпро-1» — «Ми­най» (17.00).

Результати матчів 22-го туру:

  • «ЛЬВІВ» — «Олександрія» 3:1
  • «Минай» — «Десна» 3:1
  • «Ворскла» — «Зоря» 4:2
  • «Шахтар» — «Динамо» 0:1
  • «Інгулець» — «РУХ» 0:0
  • «Маріуполь» — Олімпік" 1:1
  • «Колос» — «Дніпро-1» 1:1

Схожі новини