Передплата 2024 «Добрий господар»

«Класико» із прицілом на «золото»

Аби зберегти шанси на чемпіонство, «Шахтарю» потрібна тільки перемога. А «Динамо» влаштує і нічия

У 9-му турі чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги донецький «Шахтар» переміг київське «Динамо» з рахунком 3:0. І хто тоді міг передбачити, що перед 22-им туром, коли в УПЛ знову відбудеться «класико» (субота, 17 квітня, 19.30), «Шахтар» відставатиме від «Динамо» аж на сім очок?.. Аби зберегти шанси на чемпіонство, «помаранчево-чорним» потрібна зараз тільки перемога. «Біло-блакитних» влаштує і нічия. Та навіть якщо підопічні Мірчі Луческу програють, все одно залишаться фаворитами у боротьбі за «золото».

Оскільки «Шахтарю» треба заби­вати, можна припустити, що ви­хованці Луїша Каштру гратимуть «першим номером», із початку мат­чу підуть в атаку. Динамівці ж, очевид­но, головну увагу приділятимуть оборо­ні, сподіваючись на швидкі контратаки. Найбільше проблем «Шахтар» зазви­чай має з командами, які «закривають­ся», максимально насичуючи захист. «Ав­тобус» біля своїх воріт «Динамо», гадаю, все ж не шикуватиме (не той статус), але «другим номером» зіграти може. Тим паче, повторю, нічийний результат киян у цьому матчі цілком влаштує. У разі нічи­єї у матчі «Шахтар» — «Динамо» за 4 тури, що залишаться, «біло-блакитним» до­статньо буде набрати 6 очок. Із цим за­вданням «Динамо» мало би впоратися (суперники киян після «Шахтаря» — «Інгу­лець», «Ворскла», «Маріуполь» і «Колос»).

Головна проблема Луческу — ким замі­нити Сидорчука? (Через перебір жовтих карток опорний хавбек «Динамо» проти «Шахтаря» не зіграє). Найімовірніше, на позиції Сидорчука зіграє Шепелєв, хоча повноцінною заміною це назвати важ­ко… Зате у «Динамо» зможе нарешті ви­йти на поле Циганков, який точно уріз­номанітнить дії киян на половині поля «Шахтаря».

Так чи інакше, чергове «класико» обі­цяє нам безкомпромісну боротьбу. На­певно, будуть попередження, а може, навіть вилучення з поля… Головне, аби футболісти збірної України, які є в обох командах, обійшлися без серйозних травм, адже уже у червні «синьо-жов­ті» гратимуть у фінальному турнірі Євро-2020.

«Львів» у стартовому матчі 22-го туру прийматиме «Олександрію» (п'ятниця, 16 квітня, 17.00). Інший львівський клуб УПЛ, «Рух», зіграє на виїзді проти «Інгуль­ця» (неділя, 18 квітня, 14.00). І «містяни», і рухівці ведуть відчайдушну боротьбу за «виживання» у Прем’єр-лізі, а значить, мусять набирати очки. Хоча в 22-му турі «Львову» й «Руху» зробити це буде не­просто, обидва клуби все ж мають шан­си бодай на нічию.

Решта матчів 22-го туру: 17 квітня — «Минай» — «Десна» (14.00), «Ворскла» — Зоря" (17.00), 18 квітня — «Маріуполь» — «Олімпік» (17.00), «Колос» — «Дніпро-1» (19.30).

Результати матчів 21-го туру:

  • «Маріуполь» — «Шахтар» 0:3
  • «Динамо» — «Дніпро-1» 2:0
  • «Десна» — «Олександрія» 4:1
  • «Зоря» — «Інгулець» 2:0
  • «Ворскла» — «ЛЬВІВ» 2:1
  • «РУХ» — «Минай» 2:0
  • «Олімпік» — «Колос» 1:2

Схожі новини