Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Перевірка для «ґрандів»

«Олександрія» чекає на «Динамо», «Ворскла» – на «Шахтар»

Після паузи, спричиненої матчами футбольної збірної України у відборі на Мундіаль-2022, відновлюється чемпіонат УПЛ. Центральними матчами 20-го туру будуть поєдинки за участі лідерів. У неділю, 4 квітня, київське «Динамо» їде у гості до «Олександрії» (19.30), а донецький «Шахтар» — до полтавської «Ворскли» (17.00).

Олександрійці ще не втратили шансів потра­пити у зону єврокубків, тож зроблять усе, аби взя­ти очки у домашньому матчі проти «Динамо». Нічия підопічних Володимира Шарана влаштує. А може, замахнуть­ся на перемогу? У складі киян чимало збірників, яким буде непросто переключитися на УПЛ. Фізичний стан лідерів «Динамо» бажатиме кращого, а дехто з них, як-от Миколен­ко, що «привіз» у поєдинку з фінами, матиме й психологіч­ні проблеми. До того ж навряд чи вийдуть на поле травмова­ні ще перед матчами збірної динамівці Циганков і Бєсє­дін… Утім, «Олександрія» цьо­го сезону ніяк не може знайти свою гру, а наставник «біло-блакитних» Мірча Луческу вже не раз доводив, що вміє «ви­дирати» потрібний результат.

Не легше буде у 20-му турі й «Шахтарю». Порівняно з «Олександрією», полтавська «Ворскла» (один із реальних претендентів на «бронзу») де­монструє змістовніший фут­бол. Щоправда, на відміну від лідерів «Динамо», бразиль­ці «Шахтаря» до національних збірних не їздили, а значить, будуть повністю готові до матчу з «Ворсклою». Жодної недооцінки суперника з боку вихованців Луїша Каштру не буде: вони добре пам’ятають, що у першому колі полтавці зіграли з «гірниками» внічию 1:1 (а могли навіть виграти).

«Львів» у стартовому мат­чі 20-го туру зіграє на виїз­ді з «Дніпром-1» (п'ятниця, 2 квітня, 19.00). Підопічні Іго­ря Йовічевіча зараз на ходу, тож зіграти бодай унічию «міс­тянам» буде нелегко. Утім, пе­ред поєдинком із «Шахтарем» у «Львів» теж ніхто не вірив, а він узяв і обіграв «гірників»… Інший клуб УПЛ із міста Лева, «Рух», у суботу, 3 квітня, при­йматиме «Зорю» (17.00). «Ру­хівцям відступати нікуди, «по­заду» тільки Перша ліга. Але перемога потрібна й луган­цям, які борються за «брон­зу»… Не виключено, матч пройде на зустрічних курсах, тож побачимо не один заби­тий м’яч.

Решта матчів 20-го туру: 3 квітня — «Маріуполь» — «Ін­гулець» (14.00), «Десна» — «Олімпік» (19.30), 4 квітня — «Минай» — «Колос» (14.00).

Схожі новини