Передплата 2024 ВЗ

Випробування «ґрандами»

«Львів» проти «Шахтаря», «Рух» проти «Динамо»

Серйозні іспити доведеться скласти у 19-му турі чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги обом її львівським клубам. У неділю, 21 березня, вони зіграють із «ґрандами». «Львів» прийматиме донецький «Шахтар» (17.00, матч відбудеться у Харкові), а «Рух» у паралельному поєдинку протистоятиме у гостях київському «Динамо».

Шанси «Містян» на здо­буття бодай очка ви­глядають примар­ними. По-перше, «гірники» об’єктивно сильніші, до того ж їм не можна втрачати очки (інак­ше не матимуть шансів наздогна­ти «Динамо»), тож із налаштуван­ням на гру проти аутсайдера УПЛ у «шахтарів» має буде все добре. А по-друге, на стадіоні у далеко­му Харкові «Львів» аж ніяк не по­чуватиметься вдома… Поєдинок «Львів» — «Шахтар» було перене­сено до Харкова, аби краще підго­тувати «Арену Львів» до березне­вих матчів збірної України у відборі на Мундіаль-2022. Щоправда, піз­ніше поєдинки «синьо-жовтих» перенесли до Києва, на «Олім­пійський». Але матч «містян» із «гір­никами» на «Арену Львів» не повер­нувся. Тут уже вплинула, очевидно, критична епідеміологічна ситуація, яка склалася на Львівщині.

На відміну від «Шахтаря», ки­ївському «Динамо» у 19-му турі доведеться попітніти. Так, «Рух» також серед аутсайдерів, але, по­рівняно зі «Львовом», демонструє змістовнішу гру. У «Шахтаря» ру­хівці у цьому чемпіонаті очки вже відбирали, то чому не можуть зро­бити цього у матчі з «Динамо»? Додатковий шанс для «жовто-чорних» — можлива втома лідерів «біло-блакитних» після четверго­вого поєдинку-відповіді 1/8 фіна­лу Ліги Європи проти іспансько­го «Вільярреала». Утім, наставник киян Мірча Луческу вже навчив їх, як добиватися результату навіть у тих матчах, коли не вдається де­монструвати яскраву гру…

Іще один цікавий матч 19-го туру — чернігівська «Десна» при­ймає «Дніпро-1» (субота, 20 бе­резня, 17.00). Після перемоги над полтавською «Ворсклою» підопіч­ні хорватського фахівця Ігоря Йо­вічевіча прагнуть «зняти скальп» зі ще одного претендента на участь у ЛЄ. Дніпряни, ймовірно, мати­муть можливість проводити го­стрі контратаки, оскільки «Десна», яку влаштує тільки перемога, піде вперед великими силами.

Решта матчів 19-го туру: 20 березня — «Маріуполь» — «Ми­най» (14.00), «Ворскла» — «Олімпік» (19.30), 21 березня — «Інгулець» — «Олександрія» (14.00), «Колос» — «Зоря» (19.30).

Схожі новини