Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Срібна» інтрига в УПЛ уже є. Чи буде «золота»?

«Динамо» приймає «Минай» в Ужгороді, бо у 1-му колі матч цих суперників перенесли до Києва

Попередній, 16-й тур чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги, вніс у цей турнір додаткову інтригу. Та ще й яку! Після перемоги над «Шахтарем» «Зоря», яку вважали одним із претендентів на «бронзу», цілком може поборотися за «срібло» (а значить, і за право стартувати у кваліфікації Ліги чемпіонів). Луганці відстають від «гірників» на чотири бали, але мають гру в запасі… Попри гостру боротьбу за чемпіонство, матчі 17-го туру за участі трьох лідерів несподіванок не обіцяють. «Динамо», «Шахтар» і «Зоря» повинні взяти по три «свої» очки.

Київське «Динамо» у неділю, 7 бе­резня, прийматиме «Минай» (14.00). Оскільки у першому колі матч цих суперників перенесли з Ужгорода до Ки­єва («Минай» пішов на це, аби «Динамо» мало змогу підготуватися до участі в єв­рокубках), матч другого кола відбудеться у столиці Закарпаття. Хоча «Минай» після перемоги над «Олімпіком» у попередньо­му турі трохи «ожив», різниця команд у класі надто велика, аби підопічні Василя Кобіна мали реальні шанси бодай на ні­чию. Звісно, у футболі буває все (за що ми його й любимо!), але, гадаю, недоо­цінки суперника Мірча Луческу не допус­тить, і його вихованці здобудуть в Ужго­роді впевнену перемогу.

Донецький «Шахтар» у 17-му турі зі­грає у Києві виїзний матч проти зем­ляків із «Олімпіка» (субота, 6 березня, 17.00). Чи зможе новий головний тре­нер «олімпійців» Юрій Калитвинцев дати бій наставнику «гірників» Луїшу Каштру? У футбольних колах подейкують, крісло під португальцем уже хитається (начеб­то гендиректор «Шахтаря» Сергій Палкін не хоче бачити Каштру головним трене­ром), а деякі футболісти, зокрема хав­бек Марлос, не знаходять із португаль­ським фахівцем спільної мови… Попри певні проблеми у таборі «гірників», не ду­маю, що «Шахтар» у другому матчі по­спіль втратить очки. По-перше, «Олімпік» не «Зоря». По-друге, «шахтарі» прекрас­но розуміють: зважаючи на відрив «Дина­мо», будь-яка втрата очок у матчі з «олім­пійцями» неприпустима.

А тріумфатор попереднього туру, лу­ганська «Зоря», прийматиме у Запоріж­жі «Львів» (7 березня, 17.00). Після пораз­ки від «Динамо» львівський клуб покинув його вже екснаставник Віталій Шумський, якого замінив Анатолій Безсмертний. Його прихід «струсоне» «Львів», і він зможе щось протиставити «Зорі»? Це можливо, але ма­лоймовірно. Луганці зараз на ходу, а «міс­тяни», яким бракує досвіду, все ще шука­ють свою гру…

Один із найцікавіших поєдинків 17-го туру відбудеться на «Арені Львів», де «Рух» прийматиме чернігівську «Десну» (понеділок, 8 березня, 14.00). Обидві команди гратимуть на перемогу. «Рух», який після виїзної звитяги над «Колосом» відчув смак «крові», прагне ще більше ві­дірватися від останнього місця. Тіль­ки три очки задовольнять і «Десну», яка мріє про «бронзу» й пряму путівку до гру­пового турніру Ліги Європи… Отже, буде справжній бій!

Схожі новини