Передплата 2024 «Добрий господар»

Чи втрутиться «Зоря» у боротьбу за «золото»?

Аби це зробити, луганці мусять перемогти «Шахтар»

Золоті й срібні медалі нинішнього чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги експерти вже давно «віддали» нашим «грандам», «Динамо» «Шахтарю». Але подивіться на турнірну таблицю. Так, «Зоря», яка йде третьою, відстає від «Шахтаря» на сім очок, — але при цьому має гру в запасі. Тобто за умови однієї поразки «гірників» дві перемоги луганців можуть наблизити їх до «Шахтаря» впритул… Перший крок у цій «гонці переслідування» команда Віктора Скрипника має шанс зробити вже у неділю, 28 лютого: у 16-му турі «Зорю» приймає у Києві саме «Шахтар» (17.00).

У першому колі матч «Зорі» й «Шахтаря» у Запоріжжі був дуже ці­кавим (нічия 2:2). Обидві коман­ди йшли вперед, обидві мали шанси ви­рвати перемогу… Після зимової перерви підопічні Скрипника перемогли міцних суперників, «Десну» й «Маріуполь». А от «Шахтар» не зміг обіграти «Колос» (0:0) і лише з допомогою вельми сумнівного пенальті закріпив свою перевагу над «Ру­хом»…

На користь «Зорі» у недільному матчі може зіграти втома «гірників», які у чет­вер, 25 лютого, прийматимуть «Макка­бі» з Тель-Авіва у матчі-відповіді 1/16 Ліги Європи. Утім, пам’ятаючи про май­бутнє протистояння із «Зорею», настав­ник «Шахтаря» Луїш Каштру в поєдин­ку проти ізраїльтян цілком може вдатися до серйозної ротації. У першому мат­чі «Шахтар» переміг «Маккабі» у гостях із рахунком 2:0, практично забезпечив­ши собі вихід до 1/8 фіналу Ліги Європи. Загалом, недільний поєдинок у столи­ці обіцяє бути видовищним, адже обидві команди влаштує тільки перемога. На­певно, побачимо гру на зустрічних кур­сах, із великою кількістю небезпечних моментів і кількома голами.

Можливою втратою очок «Шахтарем» може скористатися «Динамо», що їде у гості до «Львова» (28 лютого, 19.30). Хоча легкого життя на «Арені Львів» у вихован­ців Мірчі Луческу не буде: «містяни», що ведуть боротьбу за виживання у Прем’єр-лізі, налаштовані дати динамівцям справ­жній бій. Знову ж таки, матч-відповідь у Лізі Європи (25 лютого «Динамо» спробує обі­грати на виїзді бельгійський «Брюгге») точ­но ускладнить «біло-блакитним» підготов­ку до протистояння зі «Львовом»… Утім, якщо «Динамо» мріє про чемпіонство, то навіть за таких умов зобов’язане взяти на «Арені Львів» три очки.

Інший львівський клуб УПЛ, «Рух», у 16-му турі зіграє на виїзді з ковалівським «Колосом» (субота, 27 лютого, 19.30). Господарі поля, які борються за право знову виступити у Лізі Європи, гратимуть лише на перемогу. Тож «Рух» зможе про­водити швидкі контратаки… За всієї по­ваги до клубу з Ковалівки, «Колос» — не «Шахтар». Тому вивезти з Ковалівки бо­дай очко «Рух» цілком здатний.

Решта матчів 16-го туру: 26 лютого — «Десна» — «Інгулець» (19.00), 27 лютого — «Маріуполь» — «Дніпро-1» (14.00), «Вор­скла» — «Олександрія» (17.00), 28 лютого — «Минай» — «Олімпік» (14.00).

Результати матчів 15-го туру:

«Маріуполь» — «Зоря» — 0:1

«Олександрія» — «Минай» — 3:0

«ЛЬВІВ» — «Колос» 0:2

«Інгулець» — «Ворскла» — 2:2

«Шахтар» — «РУХ» — 2:0

«Десна» — «Динамо» — 1:1

«Олімпік» — «Дніпро-1» — 0:2

Схожі новини