Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Били тут сербів і швейцарців – поб’ємо й фінів із казахами!

Перші два домашні матчі відбору на футбольний Мундіаль-2022 збірна України зіграє на «Арені Львів»

Великий футбол повернеться до міста Лева! Наприкінці березня 2021 року національна збірна України стартує у відбірному циклі до Мундіалю-2022, що відбудеться у Катарі. Президент Української асоціації футболу (УАФ) Андрій Павелко запропонував, аби два перші домашні матчі відбору, проти збірних Фінляндії і Казахстану, «синьо-жовті» провели на фартовій для нашої головної команди «Арені Львів».

«Арена Львів» завжди дає націо­нальній збірній потужний заряд підтримки і залишається непри­ступною для наших суперників, — наголосив президент УАФ. — Футболістам головної команди України особливо важ­ливо відчути цю неповторну енергетику стадіону в перших домашніх матчах від­бору до ЧС-2022. Тому пропоную членам Виконкому УАФ підтримати узгоджену з тренерським штабом пропозицію орга­нізувати поєдинок Україна — Фінляндія, який запланований на 28 березня, а та­кож матч Україна — Казахстан, який має відбутися 31 березня, на «Арені Львів». А ще дуже сподіваюся, що обидві гри змо­жуть відвідати наші вболівальники, під­тримка яких так важлива і необхідна ко­манді Андрія Шевченка!".

Нагадаємо, збірна України у відбір­ному циклі до Мундіалю-2022 стартує у виїзному поєдинку проти збірної Фран­ції (24 березня). Звичайно, «синьо-жовті» боротимуться, але протистояти чемпіонам світу, ще й на їхньому полі, українцям буде непросто… Після ймовірної втрати очок у Франції підопіч­ним Андрія Шевченка буде дуже важли­во здобути дві перемоги у двох перших домашніх матчах відбору, проти збір­них Фінляндії і Казахстану. Ці команди українцям цілком по зубах, але у берез­ні наші збірники, які виступають у чемпіо­наті УПЛ, перебуватимуть не в найкращій формі. А фіни й казахстанці чинитимуть відчайдушний опір… За таких умов ша­лена підтримка заповненої «Арени Львів» збірній України буде просто необхідна!

Ось тільки… Чи буде вона заповне­ною? Сумнівно, що наприкінці березня ми вже впораємося з пандемією, тому, найімовірніше, карантинні обмежен­ня ще діятимуть. Можливо, на «Аре­ну Львів» допустять обмежену кількість уболівальників, як це робили на недавніх домашніх матчах київського «Ди­намо» у Лізі чемпіонів?.. Утім, «Арена Львів» не втрачає своєї фартовості для «синьо-жовтих» навіть тоді, коли гляда­чів на трибунах немає. Саме на порож­ній «Арені Львів» збірна України пере­магала у Лізі націй УЄФА сильні збірні Словаччини й Швейцарії. Загалом, в офіційних (не контрольних) матчах на «Арені Львів» наша національна збірна навіть унічию не грала — тільки пере­моги! Віримо, що «синьо-жовті» продо­вжать цю славну традицію у поєдинках проти фінів і казахстанців.

Схожі новини