Передплата 2024 ВЗ

У Чернігові – «річкове» дербі

«Десна» приймає «Ворсклу»

Центральним поєдинком 12-го туру чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги буде матч у Чернігові, де четверта команда нинішньої першості, «Десна», прийматиме третю, полтавську «Ворсклу» (неділя, 6 грудня, 17.00). Цікавим буде також поєдинок на столичному стадіоні «Динамо», де «біло-блакитні» зіграють з «Маріуполем» (субота, 5 грудня, 19.30).

У попередньому турі «Вор­скла» без варіантів програ­ла «Динамо». Полтавці були зовсім не схожі на команду, яка претендує на медалі… Зрозумі­ло, у Чернігові «Ворскла» спробує реабілітуватися перед власними вболівальниками. Але зробити це буде складно. Хоча «Десна» нара­зі не може знайти свою гру, «свої» очки чернігівці беруть. Якщо пе­реможуть «Ворсклу», обійдуть полтавців у турнірній таблиці, тож мотивації підопічним Олександра Рябоконя не бракуватиме.

«Маріуполь» є для «Динамо» не менш принциповим суперником, ніж «Шахтар». Не секрет, що азов­ці у матчах із «гірниками» не надто опираються (усе-таки «старший брат»). Зате у поєдинках із кияна­ми «Маріуполь» зазвичай демон­струє неабиякі бійцівські якос­ті… Цей поєдинок мав відбутися у Маріуполі. Але там реконстру­юють стадіон, тому матч буде зі­грано на київському стадіоні «Ди­намо». Столичним футболістам буде непросто: у середу, 2 груд­ня, «Динамо» грало у ЛЧ проти «Ювентуса» (у Турині). До суботи, 5 грудня, деякі з лідерів киян мо­жуть не відновитися, тож «Маріу­поль» цілком має шанс зачепити­ся за нічию.

Решта матчів 12-го туру: 5 грудня — «ЛЬВІВ» — «Інгулець» (14.00), «Шахтар» — «Минай» (17.00). 6 грудня — «Олімпік» — «РУХ» (14.00), «Зоря» — «Дніпро» (17.00), «Колос» — «Олександрія» (19.30).

Схожі новини