Передплата 2024 «Добра кухня»

Не так «Шахтар» страшний, як коронавірус...

Через позитивні тести у футболістів «основи» склад «Динамо» у «класико» буде експериментальним

На чергове «українське класико» один із наших «грандів», київське «Динамо», вийде у неділю, 8 листопада (17.00), в ослабленому складі. Через позитивні тести на ковід у 9-му турі чемпіонату УПЛ не зможуть зіграти проти донецького «Шахтаря» воротарі Бущан і Бойко, захисники Караваєв і Миколенко, півзахисник Шапаренко. Це «основа», а серед футболістів, які могли би вийти на заміну, поза грою опинилися Цитаїшвілі, Гармаш, Дуелунд і Белуце.

А якщо тести на коронавірус, зроблені в Іспанії перед матчем Ліги чемпіонів проти «Барселони» (середа, 4 листопада), «вибили» ще ко­гось з основного складу динамівців, то наставнику «біло-блакитних» Мірчі Лу­ческу не позаздриш… Утім, кадрові про­блеми «Динамо» максимального нала­штування на недільне протистояння не скасовують. На те воно й «класико»!

Після 8 турів «Динамо» у турнірній та­блиці випереджає «Шахтар» на 4 очки, тож теоретично «біло-блакитних» у не­дільному матчі влаштує нічия. А от «пома­ранчево-чорним», навпаки, обов’язково треба перемагати. Тому «Шахтар», оче­видно, гратиме «першим номером», про­водячи позиційні атаки. «Динамо» ж, зважаючи на свої кадрові проблеми, на­дасть перевагу своїй улюбленій контр­атакувальній грі. Зрештою, приблизно так підопічні Луческу діяли проти вихо­ванців Луїша Каштру в матчі за Суперку­бок, і тоді це принесло столичним футбо­лістам успіх. Серед переваг «Шахтаря», крім відсутності кадрових проблем, на цілу добу довший відпочинок: свій поє­динок у Лізі чемпіонів «гірники» провели 3 листопада. До того ж «Шахтар» грав із «Боруссією» М у Києві, а «Динамо» літа­ло до Барселони й назад, а це авіаподо­рож нівроку.

Іще один цікавий матч 9-го туру відбу­деться у Запоріжжі, де луганська «Зоря» прийматиме полтавську «Ворсклу» (8 листопада, 19.30). Полтавці, які перебу­вають серед лідерів чемпіонату, у 8-му турі несподівано програли аутсайдеру «Львову». Чи зможе «Ворскла» реабіліту­ватися у поєдинку проти «Зорі»? Луган­ці, хоч і дещо покращили своє турнірне становище, досі не можуть знайти свою гру (це доводять, зокрема, дві поразки вихованців Віктора Скрипника у Лізі Єв­ропи). Попри це, якщо «Зоря» хоче боро­тися за медалі, домашні матчі мусить ви­гравати…

Тріумфатор попереднього туру, «Львів», у 9-му вирушить у гості до «Олек­сандрії» (субота, 7 листопада, 17.00). Підопічні Володимира Шарана потроху набирають форму, тож легко «містянам» точно не буде… Інший клуб УПЛ із міста Лева, «Рух», у 9-му турі прийматиме «Ін­гулець» (8 листопада, 14.00). Якщо рухів­ці переможуть, то за очками наздоже­нуть своїх гостей. Це завдання «Рухові» до снаги. «Інгулець», як і «чорно-жов­ті», минулого сезону виступав у Першій лізі, тож сили суперників є приблизно рівними.

Решта матчів 9-го туру: 6 листопа­да — «Дніпро-1» — «Колос» (19.00), 7 лис­топада — «Олімпік» — «Маріуполь» (14.00), «Десна» — «Минай» (19.30).

Схожі новини