Передплата 2024 ВЗ

У грі з «Динамо» треба РУХатися

Лідер чемпіонату їде у гості до дебютанта Української прем’єр-ліги

Після паузи, спричиненої поєдинками національної збірної України у Лізі націй УЄФА, цими вихідними відновлюється чемпіонат футбольної Прем’єр-ліги. Цікавих поєдинків у 6-му турі не бракуватиме. Зокрема дебютант УПЛ, львівський «Рух», прийматиме на «Арені Львів» лідера нинішньої першості, київське «Динамо» (субота, 17 жовтня, 17.00).

Кияни пропонували «Рухові» про­вести цей поєдинок у столиці (а у другому колі зіграти у Львові) — аби «Динамо» змогло краще підготуватися до стартового поєдинку групового тур­ніру Ліги чемпіонів, проти туринського «Ювентуса» (20 жовтня, 19.55). Але «чорно-жовті» назустріч «біло-блакитним» не пішли. Без сумніву, така непоступливість «Руху» стане для підопічних Мірчі Лучес­ку додатковою мотивацією… Нагадаємо, з іншим українським «грандом», доне­цьким «Шахтарем», львівський «Рух» на своєму полі зіграв унічию — 1:1. Чи зможе дебютант чемпіонату УПЛ повторити цей подвиг у матчі з «Динамо»?

За класом, звісно, динамівці рухів­ців переважають і мали би без проблем брати на «Арені Львів» три очки. Але у якому фізичному й психологічному ста­ні вийдуть на поле «Арени Львів» ті грав­ці «Динамо», які взяли участь у трьох поєдинках національної команди про­ти збірних Франції, Німеччини й Іспа­нії? Підозрюю, цей стан буде не найкра­щим… Теоретично, втома динамівських збірників здатна зіграти за «Рух», і «чор­но-жовті» можуть нав’язати боротьбу «бі­ло-блакитним».

Інший клуб із міста Лева, «Львів», у 6-му турі вирушить у гості до «Шахтаря» (17 жовтня, 17.00). «Містяни» розпоча­ли чемпіонат украй невдало, а «гірникам» дуже потрібні три очки, аби ще більше не відстати від «Динамо». За таких умов го­ворити про якісь шанси «Львова» у су­ботньому матчі важко… Щоправда, не­відомо, у якому складі зіграє «Шахтар», уражений коронавірусом. Якщо Луїшу Каштру доведеться виставити резервіс­тів, «Львову» буде трохи легше.

Іще два цікаві матчі 6-го туру відбу­дуться у Запоріжжі й Києві. Луганська «Зоря» прийматиме ковалівський «Ко­лос» (17 жовтня, 19.30), а донецький «Олімпік» — полтавську «Ворсклу» (неді­ля, 18 жовтня, 14.00). «Зоря» наступного тижня стартує у груповому турнірі Ліги Європи, тож побачимо, як підопічні Ві­ктора Скрипника підготувалися до виїз­ного поєдинку з англійським «Лестером» (22 жовтня, 22.00).

Решта матчів 6-го туру: 17 жовтня — «Минай» — «Маріуполь» (14.00), 18 жов­тня — «Олександрія» — «Інгулець» (17.00), «Дніпро-1» — «Десна» (19.30).

Схожі новини