Передплата 2024 «Добрий господар»

Збірна України як «Ліверпуль»!

Знаменитий англійський клуб також нещодавно пропустив сім голів

Найбільша за всю історію футбольної збірної України поразка — точно не той ре­зультат, на який ми усі споді­валися у контрольному матчі проти збірної Франції. Так, «синьо-жовтих» серйозно по­слабили травми й коронаві­рус, склад нашої збірної був експериментальним. Але на­віть такий склад не мав права програвати з рахунком 1:7.

Як на мене, доля провини за цей ганебний результат лежить на нашому тренерському шта­бі. Андрій Шевченко знову на­магався зіграти у комбінаційний футбол. І знову, як і в недав­ньому матчі проти збірної Іспа­нії (хоча там грала «основа»), спроба «контролювати м’яч» завершилася повним фіаско… Можливо, варто було зіграти від оборони, покладаючись на контратаки? Мабуть, також про­грали би, але результат був би пристойнішим.

Хтось скаже, що результат у контрольній грі не має жодного значення. Мовляв, головне було перевірити найближчий резерв збірної України… Але, програ­ючи з рахунком 1:7, футболісти одержують серйозну психоло­гічну травму. І тепер невідомо, чи зможуть з цієї «ями» вибра­тися. А вже у суботу, 10 жов­тня, підопічним Шевченка тре­ба грати у Києві проти збірної Німеччини — у Лізі націй УЄФА. Згодом, 13 жовтня, — домашній поєдинок проти збірної Іспанії. Чи зможуть наші молоді футбо­лісти забути про 1:7 у Парижі й гідно протистояти титулованим німцям та іспанцям?..

Німці, до речі, у контрольно­му матчі з турками зіграли вні­чию — 3:3. Перед тим у них були нічиї з іспанцями й швейцарця­ми. Тому підопічні Йоагіма Льо­ва дуже скучили за перемогою, приїдуть до Києва злі як чор­ти. А під гарячу руку бундесті­му потрапить «розібрана» збір­на України…

Схожі новини