Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Динамо» приймає «незручну» «Десну»

А матч «Рух» – «Шахтар» перенесено на 23 вересня – через спалах коронавірусу у львівському клубі

Після паузи, спричиненої участю національної футбольної збірної у Лізі націй УЄФА, відновлюється чемпіонат Української прем’єр-ліги. Найцікавішим поєдинком 2-го туру буде стартовий, у якому київське «Динамо» прийматиме чернігівську «Десну» (п'ятниця, 11 вересня, 19.00).

Чимало динамівців були викли­кані до своїх національних команд, зокрема, збірної України. Повніс­тю поєдинки проти Швейцарії та Іс­панії з динамівців зіграв лише один (!) Тимчик, Циганков і Сидорчук виходи­ли у Мадриді на заміну, а Караваєв, Су­пряга й голкіпер Бущан на полі взагалі не з’являлися. Про фізичну втому біль­шості збірників «Динамо» не йдеться, тож головний тренер киян Мірча Лучес­ку зможе використати їх у поєдинку про­ти «Десни». Як і Миколенка з Вербічем, які уже відновилися після травми.

Шанси «Динамо» на перемогу вигля­дають кращими, все-таки кияни гра­ють на своєму полі (хоча й без глядачів). Утім, вагомі аргументи має і «Десна». По-перше, наставник чернігівців Олек­сандр Рябоконь добре знає, як про­тистояти «Динамо». У попередньому чемпіонаті УПЛ саме «Десна» була для «Динамо» одним із найбільш незручних суперників… А по-друге, із шаленою мотивацією готується до цього матчу нападник чернігівців Філіпов. Попри те, що він регулярно забиває у чемпіонаті УПЛ, наставник «синьо-жовтих» Андрій Шевченко уперто не запрошує Філіпо­ва до збірної України. Якщо той хоче по­трапити до її складу, мусить забивати і «Динамо», і «Шахтарю»… Можливо, роз­почне це робити саме 11 вересня?

На жаль, не побачимо у другому турі поєдинку «Рух» — «Шахтар». У таборі ру­хівців спалах коронавірусу, тому цей матч перенесено на 23 вересня. Зате наре­шті зіграє «Львів», який пропустив старт нового чемпіонату — також через коро­навірус (у першому турі «містяни» мали приймати ужгородський «Минай»). Су­перником «Львова» у другому турі буде «Колос» (субота, 12 вересня, 17.00). Саме «містянам» випала честь «відкорку­вати» новий красень-стадіон «Колоса» у Ковалівці (Київщина).

Решта матчів 2-го туру: 12 вересня — «Дніпро-1» — «Олімпік» (14.00), 13 верес­ня — «Минай» — «Олександрія» (14.00), «Зоря» — «Маріуполь» (17.00), «Ворскла» — «Інгулець» (19.30).

Схожі новини