Передплата 2024 ВЗ

Мессі «розлучається» з «Барсою»

За даними іспанських ЗМІ, на зіркового аргентинського форварда «полюють» чотири європейські топ-клуби

Після ганебної поразки від мюнхенської «Баварії» у чвертьфіналі футбольної Ліги чемпіонів (2:8) аргентин­ський нападник «Барсело­ни» Ліонель Мессі вирішив покинув цей іспанський клуб. Лео уже повідомив про це «Барсу», надіславши відпо­відний факс.

Ліонель Мессі має намір скористатися прописа­ним у контракті з «Барсе­лоною» правом розірвати його в односторонньому порядку. Утім, у «Барсі» вважають, що юридич­них підстав так учинити аргенти­нець не має. Мовляв, пункт про те, що футболіст може розірва­ти контракт в односторонньо­му порядку, справді існує, але про свій намір покинути «Бар­селону» Мессі повинен був пові­домити до 30 травня. А він цьо­го не зробив… А відтак, кажуть у «Барсі», єдиний варіант, за яко­го Мессі покине «Барселону» під час нинішнього міжсезоння, — якщо якийсь клуб виплатить за аргентинця клаусулу в розмірі… 700 мільйонів євро.

Тим часом іспанські ЗМІ уже активно обговорюють імовір­ний перехід Мессі до іншого єв­ропейського клубу. Серед го­ловних претендентів на лідера «Барси» преса називає фран­цузький ПСЖ і англійський «Манчестер Юнайтед». Ці клуби начебто готові сплатити «Барсі» грошову компенсацію за Мессі (щоправда, невідомо, чи йдеть­ся про 700 мільйонів євро, які вимагають каталонці). Утім, «Парі Сен-Жермен», здається, на Мессі особливо не претен­дує… А от «Манюнайтед» уже буцімто розпочав переговори з батьком футболіста, який вико­нує роль його агента.

Серед претендентів на Ліо­неля Мессі іспанські ЗМІ нази­вають також італійський «Інтер» і англійський «Манчестер Сіті». Міланський клуб уже також на­чебто зв’язувався з оточен­ням аргентинського нападника. Щоправда, фахівці сумнівають­ся у тому, що «неро-адзуррі» вистачить грошей на цей ме­гатрансфер… А от у «Мансіті» проблем із зайвими коштами точно немає. Сам Мессі, інфор­мує іспанська преса, буцімто схиляється саме до варіанту з клубом Хосепа Гвардьоли. Цей каталонський наставник раніше тренував «Барселону», і, напев­но, у нього з Мессі зберегли­ся хороші особисті стосунки. Для Лео, який має непростий характер, це важливо. До того ж, на думку експертів, за своїм стилем гри «Мансіті» найбільш близький до того футболу, у який звик грати Мессі у «Бар­селоні».

Схожі новини