Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Хто у Лігу чемпіонів – «Зоря» чи «Динамо»?

Переможець суботнього матчу цих команд значно покращить свої шанси на участь у цьому турнірі

Центральним матчем 26-го туру чемпіонату футбольної Прем’єр-ліги буде, без сумніву, поєдинок у Запоріжжі, у якому луганська «Зоря» прийматиме київське «Динамо» (субота, 13 червня, 17.00). Ці команди, що набрали однакову кількість очок, ведуть запеклу боротьбу за срібні медалі. А значить, і за путівку до кваліфікації найпрестижнішого єврокубка, Ліги чемпіонів.

У нинішньому чемпіонаті «Зоря» й «Динамо» зустрі­чалися вже двічі (обидва матчі відбулися на першому ета­пі). У Запоріжжі команди зіграли внічию, 2:2, а у Києві з рахунком 2:1 перемогли луганці. А від­так суботній поєдинок буде для підопічних Олексія Михайличен­ка суперпринциповим! Бо кия­нам треба не тільки нарешті віді­рватися від прямого конкурента у боротьбі за «срібло», а й поста­вити «нахабу» на місце… Утім, у підопічних Віктора Скрипника — своє завдання. Луганці, які втру­тилися у «розбірки» двох укра­їнських «грандів», «Шахтаря» й «Динамо», зробили це зовсім не для того, аби у найбільш відпо­відальну мить «злитися». Футбо­лісти «Зорі», судячи з їхніх заяв перед поєдинком проти «Дина­мо», налаштовані на перемогу.

Без сумніву, обидві команди прагнутимуть взяти три очки. Шанси «Динамо» виглядають трохи кращими. По-перше, «Зоря» фактично не матиме переваги свого поля, оскіль­ки матч відбуватиметься без глядачів. А по-друге, після від­новлення чемпіонату коман­да Скрипника грає не так упев­нено, як до паузи. Вихованці ж Михайличенка, навпаки, набра­ли ходу, про що свідчить роз­гром «Олександрії» у попере­дньому турі. А може, хитрий Скрипник навмисно не розкри­ває свої карти, готуючись до су­перважливого протистояння з «Динамо»? Звичайно, перемо­жець суботнього матчу ще не забезпечить собі «срібла», по­переду багато турів. Однак ко­лектив, який набере три очки, матиме психологічну перевагу, що, не виключено, урешті-решт схилить шальки «срібних» тере­зів на його користь.

Іще один цікавий поєдинок Групи І відбудеться в Олексан­дрії, де підопічні Володимира Шарана прийматимуть чернігів­ську «Десну» (неділя, 14 червня, 19.30). Якщо господарі перемо­жуть, то зрівняються з гостями по очках і покращать свої шанси на «бронзу».

У групі ІІ львівські «Карпати» у 26-му турі мали приймати «Дні­про-1». Однак через спалах ко­ронавірусу «зелено-білі» пере­бувають на карантині, тому цей поєдинок не відбудеться. Інший клуб із міста Лева, «Львів», у 26-му турі зіграє на виїзді з доне­цьким «Олімпіком» (Група ІІ, 13 червня, 19.30).

Решта матчів 26-го туру:

Група І: «Колос» — «Шахтар» (14 червня, 17.00).

Група ІІ: «Маріуполь» — Вор­скла" (13 червня, 14.00).

Результати матчів 25-го туру:
Група І

«Зоря» — «Колос»…1:0

«Шахтар» — «Десна»…3:2

«Динамо» — «Олександрія».5:1

Група ІІ

«Олімпік» — «Маріуполь»…2:2

«Львів» — «Дніпро-1»…1:2

Схожі новини