Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Замість Харкова «класико» у Києві?

Де саме зіграють «Шахтар» і «Динамо», різниці немає: глядачів на стадіоні все одно не буде

Українські футбольні вболівальники з нетерпінням чекають на суботу, 30 травня, адже саме цього дня, за рішенням Української прем’єр-ліги, має відновитися її чемпіонат. Центральний матч 24-го туру повинен відбутися у Харкові, де у Групі І лідер чемпіонату, донецький «Шахтар», прийматиме київське «Динамо». Утім, не виключено, що українське «класико» зіграють у Києві.

«Шахтар» і «Дина­мо» запропонува­ли дограти чемпі­онат у Києві, але «Олександрія» і «Зоря» виступили проти цього рішення, — повідомив ведучий телепрограми «ПроФутбол» Ігор Циганик. — Але, наскіль­ки я знаю, Українська асоціа­ція футболу дасть клубам мож­ливість самим вирішувати, де грати, — якщо клуби самі до­мовляться. «Шахтар» зараз у Києві, й «Динамо» у Києві. Їм немає сенсу їхати до Харкова заради матчу за порожніх три­бун".

Не виключено також, що «Шахтар» зіграє у столиці не лише матч із «Динамо», а й усі решта своїх домашніх поєдин­ків. «Можливо, „Шахтар“ ви­рішить приймати суперників у Києві? Скаже надати будь-яку арену — питань немає, — заявив президент „Динамо“ Ігор Сур­кіс. — Ми опинилися у ситуації, у якій маємо йти назустріч фут­болу, а не розповідати, де бу­демо грати, у тому місті чи ін­шому… Ось стадіон „Динамо“ імені Лобановського, сюди не пустять жодної людини, крім футболістів. Зіграли матч і ро­зійшлися. Якщо хочете, про­ведемо всі поєдинки на цьому стадіоні. Або на НСК „Олімпій­ський“. Можна й на „Оболонь-Арені“ грати, вибирайте».

Нагадаємо, «Шахтар» і «Ди­намо» запропонували решті клубів УПЛ дограти чемпіонат у двох містах — аби уникнути за­йвих переїздів, які для багатьох команд будуть зараз надто до­рогим задоволенням. Гру­па І могла би зіграти у Києві, де, крім «Динамо», базується «Шахтар» і де проводить до­машні матчі ковалівський «Ко­лос». Зовсім близько до сто­лиці з Чернігова, тож «Десна» була не проти. Зате луганська «Зоря» й «Олександрія» гра­ти домашні матчі у Києві навід­різ відмовилися. Хоча, за сло­вами Суркіса, аби ці клуби «не почувалися гостями», «Дина­мо» було готове піти на певні витрати. «Зорі» я запропону­вав нашу базу ДЮСШ із двома тренувальними полями, з тре­нажерним залом, окремими кімнатами й триразовим хар­чуванням", — розповів Суркіс в інтерв’ю програмі «Великий футбол».

Усі матчі, що залишилося зі­грати у Групі І І, можна було про­вести у Львові (тут два клуби з цієї групи, «Карпати» й «Львів», і два стадіони, «Арена Львів» і «Україна») або у Дніпрі. Але клубам Групи І І домовитися також не вдалося… У підсум­ку, заявив виконавчий дирек­тор УПЛ Євген Дикий, усі ко­манди Прем’єр-ліги гратимуть домашні матчі на своїх стадіо­нах. «Зоря» прийматиме гос­тей у Запоріжжі, — розповів Ди­кий виданню sportarena.com. — При цьому луганський клуб гарантує, що усіх вимог безпе­ки буде дотримано. Те саме га­рантувала «Олександрія».

Схожі новини