Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Карпати» у фінансовому піке?

Як розповів наставник «зелено-білих» Роман Санжар, у львівському футбольному клубі «значні заборгованості перед гравцями»

Зимова відпустка футбо­лістів львівських «Карпат» добігла кінця. За планом, після медогляду й тренувань у місті Лева команда 24 січня має вирушити до Туреччи­ни — на тренувальний збір. Одначе станом на середу, 15 січня, було невідомо, чи «світить» карпатівцям турець­кий берег. За інформацією видання FootBoom, клуб іще не заплатив за організацію зборів, переліт і проживання у Туреччині. А футболісти начебто погрожують бойко­тувати тренування — якщо «Карпати» не виплатять за­борговану зарплатню бодай за два місяці.

Ця заборгованість загалом тримісячна, повідомив FootВoom. За інформацією видання, у розташування «Кар­пат» після відпустки поверну­лися не всі «легіонери». А дея­кі футболісти, які перебувають у таборі «зелено-білих», поста­вили питання руба: або нам ви­плачують заборговану зарплат­ню бодай за два місяці, або ми відмовляємося тренуватися й летіти на турецькі збори… Ке­рівництво «Карпат» буцімто го­тове погасити заборгованість за один місяць, але футболіс­тів це не влаштовує, інформує Tribuna.com.

— У Туреччині зіграємо 6−7 спарингів, зокрема з братис­лавським «Слованом», — роз­повів виданню «Команда 1» го­ловний тренер львівських «Карпат» Роман Санжар. — Хоча, якщо відверто, мене біль­ше хвилює не те, з ким дове­деться в Туреччині з’ясовувати стосунки, а те, хто захищатиме кольори «Карпат».

— Натякаєте на те, що «Кар­патам» загрожує трансфер­ний «бан» через борг іспан­ській «Севільї» за колумбійця Хорхе Караскаля?

— Ні, як мені відомо, питан­ня щодо переходу Караска­ля у «Рівер Плейт» уже виріше­не, і «Севілья» своє отримає, тому про якусь заборону на пе­реходи мови бути не може. Тур­бує інше: у ФК «Карпати» досить значні заборгованості перед гравцями, і це дуже ускладнює селекційну роботу. Який фут­боліст, що себе поважає, пого­диться сісти за стіл переговорів, знаючи, що у його нової коман­ди є фінансові проблеми? Тому важливо, як найближчим часом спрацює клубне керівництво. Багато в чому від цього залежа­тиме майбутнє «Карпат».

— Прокоментуйте інформа­цію ЗМІ, що «Карпати» поки­нуть Роман Підківка, Фране Войковіч, Франціско Ді Фран­ко…

— Оскільки перед цими фут­болістами є заборгованості, то всі вони поки що залишають­ся гравцями «Карпат». Хоча я в курсі, що до Ді Франко виявляє інтерес «Дніпро-1»…

І все ж будемо сподіватися, що фінансові проблеми не за­вадять «зелено-білим» 24 січня вирушити на збір до Туреччини, який триватиме до 15 люто­го. Після завершення турецько­го збору «Карпати» повернуться до Львова, де розпочнуть без­посередню підготовку до матчу чемпіонату Прем’єр-ліги проти «Дніпра-1» (базовий день — 22 лютого).

Схожі новини