Передплата 2024 «Добра кухня»

Де гратиме Руслан Малиновський?

Футболіст збірної України не поїхав на збори з бельгійським «Генком». Слово за італійською «Сампдорією»...

«Генк», який минулого сезону став за допомогою Руслана Малиновського чемпіоном Бельгії, поїхав на тренувальні збори до сусідніх Нідерландів без українця. Як розповів головний тренер «Генка» Феліс Маццу, це було його рішення. Малиновський, мовляв, «думками вже не з нами»… Але півзахисник збірної України відстоює свою версію подій. Каже, «не їхати з командою на збір» вирішив він сам, а не головний тренер.

«Руслан чітко дав зрозуміти, що хоче піти з «Генка», — розповів наставник бельгійського клу­бу. — Я прийняв рішення не брати його з нами на збір: гравці повинні бути на сто відсотків сконцентровані на нашій ко­манді.

Я все ще сподіваюся, що Малинов­ський залишиться з нами, але зараз не­має сенсу брати його на збір".

Із гнівною відповіддю Руслан Мали­новський не забарився. «У «Генку» не тримають своє слово і спотворюють мої заяви, — цитує українського хавбека ви­дання Nieuwsblad.be. — Це було моє рішен­ня не їхати з коман­дою на збір. Я сказав тренеру про це чесно, бо не хотів заважати формуванню його но­вої команди. Це знак моєї поваги до нього і «Генка».

Можу багато про що розповісти, але вважаю за краще не робити цього — з по­ваги до моїх партнерів по команді та її вбо­лівальників… Повір­те, це не моя провина. Моя дружина вагітна, я боюся за неї. Уся ця ситуація змушує її нервувати… Сподіваюся, «Генк» біль­ше не виставить мене в поганому світлі, щоб я міг покинути клуб, маючи дружні відносини з усіма".

Отакої! Схоже, конфлікт розгорівся нівроку! А наприкінці сезону здавало­ся, що Малиновського у «Генку» готові на руках носити. Саме українця фанати «Генка», який цієї осені виступатиме на груповому етапі Ліги чемпіонів, визнали найкращим у сезоні футболістом клу­бу (у голосуванні за найкращого гравця чемпіонату Бельгії Руслан став другим), І раптом… Що ж сталося?

Кілька тижнів тому Малиновський розповів, що «Генк», попри обіцянки, не хоче відпускати його в італійську Серію А. Конкретно — в «Аталанту» з Бергамо. «На столі є пропозиція від «Аталанти» на 15 мільйонів євро, але «Генк» відмовля­ється вести переговори, — розповів Рус­лан в інтерв’ю Hln.be. — Минулого літа «Генк» попросив мене залишитися, щоб допомогти команді з чемпіонством. Але вони обіцяли, що не стануть заважати моєму трансферу цього літа. Взимку я міг перейти у «Рому», але відмовився, тому що хотів дотримати свою обіцян­ку. Зараз «Генк» порушує своє слово, і я відчуваю себе обдуреним. Мені 26 ро­ків, і я хочу грати на більш високому рів­ні… Почуваюся зрадженим і більше не бачу для себе майбутнього у «Генку».

Інтерес до Малиновського з боку «Аталанти» підтвердив згодом техніч­ний директор «Генка» Дімітрі Де Кон­де. Але слова Руслана про 15 мільйонів євро, які начебто пропонував за ньо­го «Генку» клуб із Бергамо, Де Конде спростував: «Аталанта» запропонувала лише 10 мільйонів євро. Італійці пообі­цяли Малиновському високу зарплатню без згоди на рівні клубів. Це безглуздя".

Поки Малиновський і керівники «Ген­ка» сварилися, «Аталанта» вийшла з цієї гри. Італійський клуб домовився з лондонським «Чел­сі» про продовження оренди хорватсько­го півзахисника Ма­ріо Пашаліча, що, як і Малиновський, діє у центрі поля. В «Ата­ланті» повідомили, що на цьому «з новачка­ми закінчили»… Утім, не закінчилася італій­ська «сага» Малинов­ського.

«У нас були пред­ставники „Сампдорії“ і зробили щодо Ма­линовського пристой­ну пропозицію, — роз­повів Де Конде. — Ми скерували у відповідь свою пропози­цію, вони попросили час, аби обмірку­вати. Якщо клуб із Генуї дуже хоче Ма­линовського, можемо домовитися дуже швидко. Його перехід є цілком реаль­ним».

За «Сампдорію» виступав колись знаменитий український футболіст Олексій Михайличенко. З клубом із Генуї колишній київський динамівець здобував у Серії, А «скудетто»… За ін­формацією бельгійських ЗМІ, «Самп­дорія» згодом погодилася збільшити свою пропозицію по Малиновському — до 15 мільйонів євро плюс бонуси. Приблизно стільки за українця начебто вимагає «Генк». То що, наступний сезон один із лідерів збірної України проведе в італійській Серії А? Не факт. Заминка у тому, що власник «Сампдорії», Мас­сімо Ферреро, якраз зараз цей клуб… продає. Тривають непрості перегово­ри, і до трансферу Малиновського в генуезькому клубі просто не доходять руки… Але, кажуть у «Сампдорії», купів­лю українця з порядку денного не зня­то.

Як на мене, Руслан міг би залиши­тися у «Генку». Усе-таки у вересні чем­піон Бельгії стартує у Лізі чемпіонів, де Малиновський міг би себе проявити. Але з обох боків пролунало чимало різ­ких, надто емоційних заяв…

Схожі новини