Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Де взяти сили на другий матч у «спарці»?

Шеві є над чим подумати. У жовтні другий матч Україна зіграє не з «люксами», а з Португалією...

Після двох перемог на «Арені Львів» футбольна збірна України стала у букмекерів фаворитом! На те, що підопічні Андрія Шевченка займуть у відбірній групі В перше або друге місце (тобто завоюють путівку на фінальний турнір Євро-2020), ставки приймають як 1,15:1. Така сама ставка на збірну Португалії. У збірну ж Сербії, яку Україна розгромила у фартовому для себе місті Лева з рахунком 5:0, букмекери вірять менше — 2,25:1.

Чому так важко далася «синьо-жовтим» перемога над Люксем­бургом? По-перше, ця команда уже давно не той футбольний «кар­лик», яким була раніше. Головний тре­нер «люксів» Люк Гольц уміє обрати правильну тактику, «червоні леви» гра­ють дисципліновано. У Львові люксем­буржці зіграли значно «доросліше», ніж самовпевнені серби, що явно не­дооцінили українську збірну.

По-друге, як і в березні, матч із Люксембургом був для підопічних Ан­дрія Шевченка другим у «спарці». На­весні «синьо-жовті» провели спочат­ку надзвичайно важкий виїзний матч проти чемпіонів Європи, португаль­ців. І через два дні наша збірна була в поєдинку проти «люксів» своєю слаб­кою тінню… У червні ситуація пев­ною мірою повторилася. Звичайно, цей матч проти люксембуржців збір­на України провела значно краще, ніж у березні, але все одно не так упев­нено, як перший у «спарці» матч про­ти сербів. Забий на початку матчу Зінченко чи Степаненко другий гол, і гості, найімовірніше, «попливли» б. Але Олександр пробив у воротаря, Тарас — у поперечку, і на табло за­лишилося 1:0… За такого «слизько­го» рахунку Люксембург продовжував відчайдушно боротися, шукаючи свій шанс, а підопічні Шевченка відчут­но «підсіли». Ні, ініціативу противнику повністю не віддали, але «фізики» на­шим бракувало. Особливо це відчува­лося у другому таймі. На щастя, коли гості небезпечно виконували «стан­дарти», виручив наш голкіпер П’ятов.

У вересні «синьо-жовті» зіграють тільки один матч, на виїзді проти збір­ної Литви. А от у жовтні на наших зно­ву чекає домашня «спарка»: спочат­ку Литва, а через два дні — Португалія. Шевченкові та його італійським поміч­никам є над поміркувати… Можливо, вдатися до ротації складу? Але досвід виїзного матчу проти «люксів» (Шева після поєдинку з португальцями зро­бив чимало замін) особливих диві­дендів не обіцяє… Напевно, без ро­тації все-таки не обійтися. Але вона має бути обмеженою, «точковою», бо умовний другий склад нашої збір­ної Роналду й компанія можуть «ро­зірвати»… А може, цим другим скла­дом варто спробувати обіграти Литву, а проти Португалії випустити свіжень­ких футболістів «основи»?

Зрештою, час на роздуми в Андрія Шевченка ще є. Наразі ж порадіймо за збірну України, яка впевнено очолює свою відбірну групу. Молодці! А фар­товий Львів установив тим часом но­вий рекорд. Збірна України провела в місті Лева 18 матчів, і у 16 з них (у тому числі у всіх офіційних) здобула пере­моги! Тепер Львів передав естафету Харкову та Києву, де «синьо-жовті» зі­грають 11 і 14 жовтня цього року від­повідно проти збірних Литви та Порту­галії.

Схожі новини