Передплата 2024 ВЗ

Кличко переміг Поветкіна за очками

Бій українського "Сталевого молота" і "Російського вітязя" тривав усі 12 раундів

У московському спорткомплексі "Олімпійський" у ніч на неділю завершився боксерський поєдинок між російським претендентом Олександром Повєткіним і українським чемпіоном Володимиром Кличком. Ажіотаж був грандіозний! Чемпіон світу в суперважкій вазі (за версіями IBF, WBA, WBO і IBO) мав під час усіх 12 раундів цікавого бою відчутну перевагу. У сьомому раунді, здавалося, Кличко ось-ось нокаутує Поветкіна, але росіянин встояв... Утім, кілька разів під час поєдинку Кличко відправляв Поветкіна в нокдаун, тож усі судді після завершення поєдинку віддали перемогу українському "Сталевому молоту".

ПОПУЛЯРНИЙ бард Олександр Розенбаум присвятив “російському витязеві” слова своєї пісні. Бард, розчарований не найкращими, на його думку, часами, стверджує: “Но покуда есть Саня Поветкин, я с надеждой на счастье живу”. У ніч на неділю ця надія не збулася... Зрештою, фахівці боксу це передбачали.

«Повєткін дуже жорсткий і вольовий боєць, — казав колишній суперник Кличка-молодшого й Повєткіна американець Едді Чемберс. — Він перемагав на всіх рівнях. Але Повєткіну буде важко щось протиставити розмірам суперника, його чемпіонському досвіду і атлетизму. Я роблю ставку на Кличка. Він виграє нокаутом у середніх або пізніх раундах”.

А ось що казав про бій у Москві екс-чемпіон світу в першій напівсередній вазі львів’янин Андрій Котельник: “У спорті кожен має шанси — теоретично. Тим більше у боксі, де можна пропустити один удар і програти. Але Кличко значно сильніший. У нього більший досвід, особливо боїв зі сильними суперниками. Хіба можна порівнювати клас боксерів? Це якби грала «Барселона» з «Карпатами»... Повєткіну треба прориватися на середню й ближню дистанції. Але на ближній Кличко добре “в’яже”... Кличко переможе достроково — буде нокаут або технічний нокаут. Далі сьомого раунду бій не триватиме”. Бій тривав 12 раундів. Але, так чи інакше, український чемпіон упевнено переміг російського претендента!

Схожі новини