Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Коноплянку вже у «Монако» «сватають»...

У «Шахтар» чи «Металіст», кажуть у «Дніпрі», зірку збірної України не віддадуть.

Чи не найбільшою перлиною українського трансферного ринку є нині півзахисник “Дніпра” і національної збірної Євген Коноплянка. Куди тільки не “сватають” цю, за визначенням УЄФА, “зірочку Ліги Європи”! На Коноплянку полюють навіть на Лазурному березі. Як повідомило видання asmfoot.fr, хавбека “Дніпра” хочуть бачити у “Монако”, що виступає у першості Франції.

Російський власник “Монако” Дмит-ро Риболовлєв уже здивував футбольну Європу гучними придбаннями. За колумбійця Радамеля Фалькао, що виступав у мадридському “Атлетико”, Риболовлєв не пошкодував 60 мільйонів євро. Росіянин також купив для “монегасків” у “Порту” колумбійця Род-рігеса і португальця Моу-тінью. Чи серйозними є зазіхання Риболовлєва на Коноплянку? Як пишуть у Франції, головною трансферною метою “Монако” є хавбек московського ЦСКА і збірної Росії Алан Дзагоєв. Коноплянка ж у списку пріоритетів Риболовлєва начебто на другому місці.

Раніше українські ЗМІ повідомляли про інтерес до Коноплянки з боку віт-чизняних ґрандів — “Шахтаря”, “Металіста” і “Динамо”. Навіть писали, що Євген прилетів до Донецька і пройшов там мед-

огляд. І що “гірники” ось-ось заплатять “Дніпру” за Євгена аж 35 мільйонів євро, чим поб’ють український трансферний рекорд... Утім, гендиректор “Шахтаря” Сергій Палкін ці чутки спростував. Натомість гендиректор “Дніпра” Андрій Стеценко наголосив: трансфер Коноплянки відбутися може, але тільки у закордонний клуб. Українських же претендентів на Коноплянку в Дніпропетровську просять не турбувати...

“Подальшу долю Анд-рія Ярмоленка і Євгена Коноплянки вирішувати не мені, а президентам їхніх клубів, — зауважив один із тренерів націо-нальної збірної Олександр Заваров. — Як тренеру збірної мені б хотілося, щоб вони поки що грали в Україні. Перехід в інший клуб — тонка матерія. Не факт, що кожен відразу зможе влитися у нову команду, заграти на своє-му рівні. А для збірної це завжди проблема. Нехай до чемпіонату світу, — а ми, сподіваюся, проб’ємось на Мундіаль до Бразилії — рік пограють вдома. А якщо проявлять себе майбутнім літом — і досвіду наберуться, і в ціні додадуть”. Без сумніву, мудрі слова... Але чи прислухаються до них президенти “Динамо” й “Дніпра”?

Схожі новини