Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Із третьої спроби

«Баварія» зіграла третій фінал Ліги чемпіонів за останні чотири роки. І нарешті – перемога!

Німецький фінал Ліги чемпіонів видався напрочуд цікавим і захопливим. Не бракувало ані боротьби, ані небезпечних моментів, ані красивих голів, ані помилок... У рівному протистоянні з рахунком 2:1 перемогла “Баварія”. Мабуть, її гравцям цей кубок був потрібний трішки більше, ніж футболістам дортмундської “Боруссії”. Мюнхенці просто зобов’язані були повернути борг своїм уболівальникам, адже торік програли лондонському “Челсі” фінальний матч чемпіонської ліги на рідному стадіоні “Альянц Арена”.

На ПОЧАТКУ ГРИ значно краще виглядала “Боруссія”. Здавалося, ось-ось і заб’є... “Баварія” натомість була якоюсь розгубленою. Напевно, на футболістів у червоному тиснув психологічний тягар величезної відповідальності... Утім, на небезпечні удари дортмундських поляків Левандовського і Блащиковського мюнхенці відповіли: Вайденфелер у кидку відбив удар головою Манджукіча, а потім вчасно виходив із воріт, коли на нього вивалювався Роббен.

Поступово перевага “Боруссії” зникла, гра вирівнялася. Можливо, ключовим моментом був той, коли Рібері жорстко відмахнувся від Левандовського. Це порушення, як визнав у перерві екс-воротар «Баварії» і збірної Німеччини Олівер Кан, стовідсотково тягнуло на червону картку. Свисток арбітра, одначе, промовчав... Рібері пішов на цей фол, здається, свідомо. Ризикував, звичайно, але «Баварія» мусила будь-що нейтралізувати найнебезпечнішого атакувального гравця “Боруссії” — Левандовського. Так і сталося: після того, як одержав в обличчя від Рібері, психологічно нестійкий поляк став менш активним.

Усі голи було забито в другому таймі. “Баварію” вивів уперед Манджукіч, замкнувши передачу з флангу настирливого Роббена. “Боруссія” відігралася швидко. Данте грубо атакував у своєму штрафному Ройса (у цьому епізоді арбітр також міг показати червону картку), і Гюндоган чітко реалізував 11-метровий.

Кінцівку зустрічі набагато сильніше провела “Баварія”, що практично закрила “Боруссію” на її половині поля. На 89-й хвилині Рібері п’ятою проштовхнув м’яч Роббену, і той вийшов віч-на-віч із Вайденфелером. Цього разу голландець не схибив: повз голкіпера тихенько закотив м’яча у сітку... — 2:1, і “Баварія” — переможець Ліги чемпіонів сезону-2012/2013!

Український “баварець” Анатолій Тимощук “спіонерив” сітку тих воріт, у які забивали мюнхенці. Партнери Тимощука порізали цю сітку на невеличкі кавалки-сувеніри...

Схожі новини