Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Диво у Дортмунді: два голи за дві хвилини

«Боруссія» ще раз довела, що німецькі команди завжди борються до кінця

Ось заради таких поєдинків, як матч-відповідь 1/4 Ліги чемпіонів “Боруссія” — “Малага”, вболівальники і ходять на футбол! У Дортмунді 90 хвилин основного часу завершилися на користь “Малаги” — 2:1. Суддя додав чотири хвилини. На першій доданій Ройс зрівняв рахунок, а на другій Сантана вивів “Боруссію” уперед — 3:2! Підопічні Юргена Кльоппа — у півфіналі Ліги чемпіонів.

Матч у Малазі завершився внічию — 0:0, тож після того, як на 25-й хвилині Хоакін вивів іспанський клуб уперед, здавалося, що справи “жовто-чорних” кепські... Настирний Левандовський на 40-й хвилині рахунок зрівняв — 1:1. Для виходу у півфінал “Боруссії” треба було забивати ще, а вона... пропустила. Елізео, що забив за вісім хвилин до кінця основного часу, залишив німецькій команді обмаль шансів. “Боруссії” треба було забивати два голи, а часу залишалося мало... Але, як переконалися свого часу футболісти львівських “Карпат”, “Боруссія” завжди бореться до кінця. У Львові підопічні Кльоппа програвали наприкінці зустрічі — 3:2, але зуміли вирвати перемогу з рахунком 4:3. У Дортмунді ж “Боруссія” два потрібних їй голи забила за дві хвилини! Часу для того, аби зрівняти рахунок, у “Малаги” вже не було.

Веселим виявився і другий чвертьфінал вівторка, у якому стамбульський “Галатасарай” приймав мадридський “Реал”. Після того, як Роналду на 10-й хвилині відкрив рахунок, здавалося, що інтрига у цьому протистоянні вже померла. Адже матч у Мадриді «Реал» виграв із рахунком 3:0... Стамбульці, одначе, не склали зброю. У другому таймі “Галатасарай” забив “Реалу” три голи! Спочатку Ебуе, потім Снайдер, а пізніше Дрогба (гол-красень — п’ятою, у самісінький кут!) змусили вболівальників “вершкових” понервувати... Утім, для загальної перемоги “Галатасараю” треба було забивати ще два, а часу на це вже не було. До того ж на третій доданій арбітром хвилині Роналду забив свій другий гол. 3:2 — на користь “Галатасарая”, але у півфіналі зіграє “Реал”.