Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Україна перемогла Швецію!

Тепер наша чоловіча збірна боротиметься за місце в елітній Світовій групі тенісного Кубка Девіса

Триденна тенісна битва у Дніпропетровську завершилася тріумфом України! Переможне третє очко приніс нашій чоловічій збірній Сергій Стаховський, який у вирішальному поєдинку здолав Ісаака Арвідссона — 6:2, 6:3, 7:5. Завдяки перемозі з рахунком 3:2 над шведами українські тенісисти вдруге в історії вийшли до плей-оф елітної Світової групи Кубка Девіса. Жеребкування матчів плей-оф відбудеться 10 квітня у Лондоні.

Матч розпочався для нашої збірної вельми обнадійливо. Лідер української збірної Олександр Долгополов без особливих проблем розібрався з Арвідс-соном — 6:2, 6:0, 7:6. На жаль, почин Долгополова не зміг підтримати Денис Молчанов. Він чинив гідний опір лідеру шведів Маркусу Ерікссону, але перемогти не зміг — 5:7, 6:4, 4:6, 4:6.

У суботу, у другий день матчу, відбулася парна зустріч. Шведський дует Брунстрьом/Лінд-штедт входить у першу десятку парного рейтингу АТР, тож сподіватися на успіх у цьому двобої українцям було важко. Однак Стаховському і Молчанову до перемоги не вистачило зовсім трішечки! Перші два сети наші програли — 4:6, 3:6. Здавалося б, усе... Але наші тенісисти знайшли в собі сили зрівняти рахунок у поєдинку! Третій і четвертий сети були за українцями — 6:3,7:6. Але у п’ятому, вирішальному, сеті дався взнаки величезний досвід шведської пари — 4:6.

Отже, у двох поєдинках неділі українці, аби виграти матч, мусили перемагати. І наші хлопці це зробили! Спочатку Долгополов зрівняв рахунок у матчі, перемігши, хоч і не без проблем, Ерікссона — 3:6, 6:1, 6:4, 6:3. А потім Стаховський поставив у матчі вирішальну переможну крапку, не залишивши шансів Арвідссону — 6:2, 6:3, 7:5.

Схожі новини