Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

«Тернополю» Гладкий забив два... От так би й «Таврії»!

У заключному під час зимової перерви контрольному матчі «Карпати» на стадіоні «Арена Львів» з рахунком 4:0 перемогли «Тернопіль», що займає третє місце в одній із зон другої ліги. Тепер на команду Ніколая Костова чекає перша офіційна гра року, яка в рамках чемпіонату Прем’єр-ліги відбудеться в неділю, 3 березня, – у Сімферополі з «Таврією» (початок – о 16.00).

Більшість підопічних наставника тернополян Василя Івегеша надовго запам’ятають цей матч, адже вперше вийшли на поле «Арени Львів». Як і очікувалося, матч пройшов зі суттєвою ігровою і територіальною перевагою старших за рангом «Карпат», а «Тернопіль» діяв на контратаках. Уже в дебюті двобою найкращий під час зборів бомбардир “зелено-білих” Олександр Гладкий після навісної передачі з правого флангу від Марселіньо пробив головою повз Миколу Вірковського. Наступний удар низом Гладкого воротар зумів парирувати, перевівши м’яч на кутовий. Могли відзначитися Даушвілі, Голодюк, Кенія, але пробивали повз ворота. Не вистачило точності й капітану львів’ян Худоб’яку, що замикав прострільну передачу Бідловського (вихованця тернопільського футболу). І все-таки під кінець матчу Гладкий оформив дубль — знову точно пробив головою, цього разу після передачі Голодюка.

У перерві тренери поміняли воротарів, і на початку другого тайму Мисак рятує ворота після ударів одного з кращих бомбардирів другої ліги Богдана Семенця. Ніколай Костов випускає на поле Сергія Зеньова, і джокер «Карпат» після паса Штіліча потужним ударом під поперечину захопив Плетницького зненацька.

«Карпати» виконали багато кутових. Після чергового “стандарту” Пластун головою скинув м’яч на дальню стійку, і Грегор Балажіц поставив переможну крапку в цьому спарингу.

Після гри Ніколай Костов зазначив: «Результати спарингів важливі лише для настрою гравців у тренувальному процесі, і більше ні для чого іншого. Тільки результати офіційних матчів дадуть відповідь на запитання, наскільки добре ми підготувалися до сезону. Зимова підготовка — це фундамент не лише на весняну частину чемпіонату, а й на весь рік. Вважаю, наші хлопці непогано підготовлені, і очікую хороших результатів в офіційних іграх».

А тим часом...

Один із кращих бомбардирів в історії ліги, 34-річний Андрій Воробей (105 голів у 315 матчах), покинув «Металіст» і перебуває в тренувальному таборі представника Харкова у першій лізі — «Геліоса». Інший нападник «металістів», Володимир Лисенко, в складі ужгородської «Говерли» оформив дубль у ворота «Миколаєва».

Схожі новини