Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Дніпро» здолав «Рубін» за допомогою Зозулі

А фінансування «Таврії» налагодилось

«Дніпро» під час зборів в іспанській Марбельї з рахунком 1:0 здолав володаря Суперкубка Росії казанський «Рубін». «Шахтар» підписав трирічний контракт з наймолодшим учасником цьогорічного чемпіонату України 17-річним Едуардом Соболем із запорізького «Металурга». Президент «Таврії» Сергій Куніцин повідомив, що знята проблема з фінансуванням клубу, який ще не виїжджав на закордонні збори.

Перемогу «ДНІПРУ» в заключний компенсований час приніс влучний удар Романа Зозулі (на фото). Обидва суперники цей спаринг розглядали як підготовку до довгоочікуваного старту в 1/16 фіналу Ліги Європи, який відбудеться у четвер, 14 лютого. Підо-пічні Хуанде Рамоса гратимуть на виїзді з «Базелем», а «Рубін» — в гостях з мадридським «Атлетико».

Керівництво пітерського «Зеніта» має намір розпочати переговори з одним із найталановитіших українських гравців 23-річним Андрієм Ярмоленком (109 ігор у прем’єр-лізі — 36 голів) і його нинішнім клубом «Динамо» до закриття зимового трансферного вікна в Росії. У випадку якщо сторонам вдасться дійти згоди, «Зеніт» розраховує домовитися про перехід футболіста після закінчення чемпіо-нату України. Президент «Динамо» Ігор Суркіс зі свого боку додав: «У Ярмоленка контракт діє ще два з половиною роки. Продавати його ми найближчим часом не збираємося. Ярмоленка не можна купити так, як «Анжи» купив у «Шахтаря» Віл-ліана. Ми застрахувалися від цього. Знаючи свого колегу Ахметова, я з упевненістю можу сказати, що він нізащо б не погодився напередодні двобою з «Боруссією» продати Вілліана. Але, на жаль для «Шахтаря», такий пункт у контракті був». Суркіс також висловив свою думку з приводу ідеї об’єднаного чемпіо-нату: «Мій клуб без згоди Федерації футболу України ніколи не заявиться на участь у чемпіо-наті СНД. Ми не будемо у Росії в підтанцьовці. Рейтинг УЄФА сьогодні вище саме в України. У нас є самодостатній чемпіонат. Я не уявляю ситуації, коли чотири або п’ять клубів заявляться в чемпіонат СНД. А іншим що робити? Я не погоджуся стати руйнівником українського футболу».

За даними одного з інтернет-видань, київське «Динамо» стежить за 20-річним івуарійським півзахисником марокканського «Відад Касабланка» Боблі Андерсоном. Повідомляється, що, крім киян, пильну увагу до футболіста виявляють «Порту», «Андерлехт» і «Галатасарай». В активі Андерсона виступ у юнацькій збірній Кот-д’Івуару і один матч за олімпійську збірну країни.

Російський «Краснодар» досяг домовленості із запорізьким «Металургом» про оренду 22-річного камерунського захисника Адольфа Тейку (76 ігор у лізі — 4 голи) до кінця поточного сезону із правом викупу. Інший гравець металургів 17-річний захисник юнацької збірної України Едуард Соболь став новобранцем донецького «Шахтаря», підписавши з клубом трирічний контракт. Мірча Луческу так прокоментував нове придбання «Шахтаря»: «Він молодий і перспективний футболіст. Він зможе в майбутньому допомогти уникнути проблем у захисті, зважаючи на те, що Рац і Шевчук — вікові гравці. Не можна жити сьогоднішнім днем. Треба дивитися в майбутнє».

Тим часом президент «Таврії» Сергій Куніцин разом із головним тренером Олегом Лужним побували на зустрічі із засновниками клубу, після чого, певною мірою, заспокоїли кримських вболівальників. «Думаю, ситуація впродовж тижня буде стабілізована, будуть вирішені принципові питання щодо фінансування. І орієнтовно 14 лютого команда вилетить на двотижневий збір до Туреччини. Інша ж важлива проблема — заборона дозаявляти футболістів. Зараз працюємо із професійними юристами-міжнародниками, щоб знайти вихід. Звичайно, непросто, коли в команді, по суті, 15 футболістів і молодь. Ми навіть в оренду нікого взяти не можемо», — підкреслив Куніцин.