Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Перші ракетки і в Австралії перші

Слов’янський тріумф: у жінок тенісний Australian Open виграла білоруска Азаренко, у чоловіків – серб Джокович

Недільний чоловічий фінал першого цього року тенісного турніру серії Grand Slam у Мельбурні не приніс сенсації. Серб Новак Джокович довів, що недарма займає перший рядок у рейтингу АТР, перемігши шотландця Енді Маррея — 6:7, 7:6, 6:3, 6:2.

Британець чинив сербові достойний опір, навіть виграв перший сет, але на більше його не вистачило. Очевидно, забагато сил забрав у Маррея його півфінальний поєдинок проти швейцарця Роджера Федерера. Рахунок тої п’ятисетової битви говорить сам за себе — 6:4, 6:7, 6:3, 6:7, 6:2. Попри поразку в фіналі, Маррей у Мельбурні довів, що є зараз одним із найсильніших у світі. Шотландець постійно прогресує, тож уже цього року цілком може виграти один із турнірів серії Grand Slam. Може, Вімблдон у Лондоні?

А напередодні своє лідерство у рейтингу WTA підкріпила перемогою у фіналі Australian Open Вікторія Азаренко. Білоруска була сильнішою від китаянки Лі На (чи На Лі? Цього ніхто, крім китайців, толком не знає) — 4:6,6:4,6:3. Азіатка розпочала чудово, вигравши перший сет, але в другому підвернула ногу. Здавалося, гру вже не продовжить, але після кількахвилинної терапії таки вийшла на корт, і навіть повела в рахунку — 3:2. Утім, далі діяла невпевнено, і Азаренко виграла другий сет. У третьому На Лі падала, піднімалася, моментами демонструвала чудовий теніс, але в цілому білоруска була сильнішою. «Ви повинні пройти через чорну смугу, аби багато досягти, — заявила Азаренко. — Це особлива для мене перемога. Я пройшла через усі випробування і знову цілую цей чудовий трофей».

А тим часом...

На збори перед матчем Кубка Девіса проти словаків до Кременчука приїдуть аж семеро українських тенісистів. Про це повідомив капітан чоловічої збірної України Михайло Філіма. «Окрім заявлених Олександра Долгополова, Сергія Стаховського, Іллі Марченка та Івана Сергєєва, готуватися до матчу будуть Олександр Недовєсов, Денис Молчанов і, можливо, залучимо Владислава Манафова», — повідомив Філіма. Перша ракетка України Долгополов уперше погодився зіграти за національну збірну.

Схожі новини