Передплата 2024 «Добрий господар»

Жіночий фінал буде «червоним» – китайсько-білоруським

У чоловіків першим фіналістом став серб Джокович

Прогнозованого багатьма експертами слов’янського протистояння, Вікторія Азаренко — Марія Шарапова, у фіналі тенісного Australian Open не буде. Завадила китаянка На Лі, яка у півфіналі несподівано легко “винесла” росіянку — 6:2,6:2.

Білоруска натомість своїх фанів не підвела, хоч у півфіналі Азаренко легкого життя не мала. 19-річна темношкіра американка Слоун Стівенс, яка вибила з турніру в Мельбурні свою знамениту співвітчизницю Серену Вільямс, без бою не здалася. До того ж Азаренко під час гри травмувалася, їй навіть надавали медичну допомогу поза кортом... Утім, врешті-решт перша ракетка світу довела матч до перемоги — 6:1,6:4. Отже, суботній жіночий фінал буде “червоним” — китайсько-білоруським.

Чоловіки зіграли в четвер лише один півфінал (другий, Енді Маррей — Роджер Федерер, — у п’ятницю). Напевно, п’ятисетовий чвертьфінальний поєдинок проти свого співвітчизника Ніколаса Альмагро відібрав у іспанця Давида Феррера надто багато сил. Принаймні у півфіналі Давид не зміг чинити сербу Новаку Джоковичу серйозного опору. Перший номер рейтингу АТР переміг із рахунком 6:2, 6:2, 6:1.

У півфіналі Азаренко травмувалася, але знайшла в собі сили довести матч до перемоги.

Схожі новини