Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Кононов підсилив «Севастополь» Ковпаком

Екс-наставник «Карпат» Олег Кононов знову підсилив «Севастополь», який влітку прагне повернутися до Прем’єр-ліги. “Севастополь” запросив до команди одразу трьох гравців київського «Арсеналу» — Олександра Ковпака, Сергія Симоненка та Саулюса Міколюнаса.

Олександру?Ковпаку 2 лютого виповниться 30 років. Цей нападник у складі «Таврії» та «Арсеналу» зіграв у чемпіонатах вже 208 матчів, забивши 59 голів. В активі Ковпака і три хет-трики, які він зробив у складі кримського клубу. 31-річний захисник Сергій Симоненко у Прем’єр-лізі в складі «Чорноморця» та «Арсеналу» провів 213 матчів, забивши 11 голів. В активі Сергія і дві гри у складі національної збірної України, де він виступав як представник «Чорноморця» (2004). З іншого боку, Симоненко очолює список найбільш недисциплінованих гравців в історії ліги, маючи вже сім (!) червоних карток. 28-річний литовський півзахисник Саулюс Міколюнас виступав лише у складі «Арсеналу» (78 ігор, 6 голів).

Тим часом президент «Арсеналу» Вадим Рабинович повідомив, що в столичного клубу з’явились шанси вийти з фінансової кризи. Начебто відразу три фінансові групи зацікавлені в тому, щоб зберегти цей футбольний клуб. Якщо так станеться, то, враховуючи масовий відтік “канонірів” в інші клуби, наставник киян Юрій Бакалов будуватиме команду на базі гравців молодіжного складу.

Якщо в «Севастополя» немає проблем з кадровими придбаннями, то провідний кримський клуб «Таврія» через певні проблеми так і не вирушив на закордонний збір — тренується на своїй базі. Як зазначив львівський наставник «Таврії» Олег Лужний, «час іде — поки інші їдуть на збори, купують гравців, ми змушені чекати. Кого мені везти на збори? 15 чоловік? Та добре, якщо 15 збереться».

А тим часом...

Донецький «Шахтар» під час зборів в Еміратах у товариській грі поступився харківському «Металісту» — 0:1.Переможний гол у ворота «Шахтаря» провів Марлос. У складі «Шахтаря» з особливим натхненням діяли екс-”металісти” Марко Девіч і Тайсон. Захищали кольори “гірників” і недавні гравці «Іллічівця», Микола Іщенко та Дмитро Гречишкін, а також Майкон, який теж на правах оренди виступав за луганську «Зорю».

Схожі новини