Передплата 2024 «Добре здоров’я»

«Динамо» розпочало рік з поразки

А Тайсон і Шацьких забивають за нові команди

У першому офіційному матчі 2013 року київське «Динамо» під час іспанських зборів поступилося угорському «Ференцварошу» — 2:3. Бразилець Вілліан взяв участь у контрольному матчі лідера Прем’єр-ліги «Шахтаря», який в ОАЕ з рахунком 3:2 переміг «Аль-Хіляль» зі Саудівської Аравії.

У ході МАТЧУ з «Ференцварошем», що відбувався у рамках міжнародного турніру, після ударів динамівців Олега Гусєва та Артема Кравця кияни двічі вели в рахунку, але в підсумку поступилися. У складі «Шахтаря» голи на свій рахунок записали Генріх Мхитарян, Разван Рац та новачок гірників, екс-металіст Тайсон. До речі, вчора підопічні Мірчі Луческу мали зіграти контрольний матч і проти харківського «Металіста».

Забив гол за свою нову команду і екс-канонір Максим Шацьких, який у складі «Чорноморця» під час турецьких зборів доклався до перемоги «моряків» над польською «Віслою» — 3:1.

Один з аутсайдерів чемпіонату — «Говерла» продовжує поповнюватися гравцями, які виступатимуть в Ужгороді на правах оренди. Новачком команди Олександра Севидова став 24-річний нападник «Металіста» Володимир Лисенко. Раніше у Прем’єр-лізі він захищав також кольори «Динамо», «Арсенала», «Волині» та «Кривбаса» — загалом провів 76 ігор (забив 9 голів). На перегляді в закарпатському клубі перебуває і екс-півзахисник ФК «Львів» Сергій Старенький, який серед еліти виступав лише за «Олександрію» (25 ігор — 2 голи).

Запорізький «Металург», який замикає турнірну таблицю 22-го чемпіонату, під керівництвом Сергія Зайцева тренується у ці дні у турецькій Антальї. Покинули клуб тунісець Ашраф та українець Володимир Жук, у яких завершились контракти. На перегляд до «Металурга» прибув із «Севастополя» 26-річний македонський нападник Бесарт Ібраїмі, який раніше у Прем’єр-лізі (13 ігор — 3 голи) виступав ще й за «Таврію». Тренується з металургами і 28-річний півзахисник «Металіста» Андрій Оберемко (82 гри у лізі — 4 голи). Інший представник харківського клубу — 35-річний захисник Мілан Обрадовіч зацікавив керівництво ФК «Краснодар», де серб може продовжити кар’єру.

Визначаються з новим місцем роботи і тренери. Український фахівець Юрій Калитвинцев призначений на пост головного тренера російської «Волги» (Нижній Новгород). До речі, Калитвинцев у 1994 році ще у ролі гравця виступав за іншого представника Нижнього Новгорода — «Локомотив».

Тим часом з весняної частини поточного чемпіонату України будуть працювати бригади не з трьох, а з п’яти арбітрів. УЄФА вже випробувала нововведення із двома додатковими суддями за воротами на найвищому рівні: у матчах Ліги чемпіонів, Ліги Європи і чемпіонату Європи. Тепер цю практику переймають національні ліги. Зокрема, у нинішньому сезоні в італійській Серії А працюють бригади з п’яти арбітрів. В Україні головним ініціатором цього нововведення став куратор системи суддівства П’єрлуіджі Колліна.

Схожі новини