Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Тайсона «Шахтар» купив на місце Вілліана?

Як пишуть британські ЗМІ, «гірники» вже готові відпустити Вілліана в інший клуб – за 20 млн. євро

Бразильця Тайсона, розповів головний тренер донецького “Шахтаря” Мірча Луческу, “гірники” придбали в харківського “Металіста” на місце іншого бразильця — Вілліана. Той, повідомляють британські ЗМІ, вже найближчим часом може покинути “Шахтар”. У Донецьку начебто навіть знизили вимоги до потенційного покупця — Вілліана готові відпустити за 20 мільйонів євро.

«Вілліан не повернувся вчасно з відпустки і в такий спосіб чинить тиск на наш клуб, — розповів кілька днів тому румунський наставник “Шахтаря”. — Гадаю, це непрофесійно з його боку. Президент клубу Ринат Ахметов прийняв рішення зробити все можливе, щоб запросити футболіста рівня Вілліана, який уже має досвід гри на високому рівні. Знаючи добре якості, притаманні Тайсону, гру, яку він демонструє, вирішили зупинитися на ньому. Також чекаємо з нетерпінням Вілліана. Хотілося б, аби він повернувся і поводився як професіонал і порядна людина. Не хотілося б, щоб повторилися ситуації з Матузалемом, Елано, Ілсіньо».

Ці бразильські футболісти “Шахтаря” свого часу просто втекли з донецького клубу, бажаючи виступати в інших чемпіонатах — чи то в Європі, чи то в Бразилії. Ілсіньо, щоправда, згодом повернувся до Донецька... У “Шахтарі” дуже хочуть пройти в Лізі чемпіонів якомога далі, можливо, вже навіть цього сезону спробувати виграти найпрестижніший трофей європейського клубного футболу. Це бажання “гірників” можна лише вітати. Але хіба можливо перемогти в чемпіонській Лізі з футболістами, які грають за “Шахтар” із примусу, мріючи про кольори інших клубів? Запитання, як-то кажуть, риторичне...

А тим часом...

За повідомленням порталу transfermarkt.de, 26-річний бразильський форвард Джексон Коельо, відомий як Жажа, підписав контракт із «Металістом». Жажа виступав за «Металіст» у 2008-2010 роках, забивши у 61 матчі чемпіонату 30 голів, після чого перейшов у турецький «Трабзонспор». Останнім клубом бразильця був «Інтернасьональ» (Порту-Алегрі).

Схожі новини