Передплата 2024 ВЗ

Єврокубковий рік розпочнемо з дортмундською «Боруссією»

У футбольних колах Європи жваво обговорюють підсумки жеребкування етапів плей-оф — 1/8 фіналу Ліги чемпіонів та 1/16 фіналу Ліги Європи, де гратимуть і чотири представники України.

Перший у 2013 році єврокубковий матч за участю українського клубу відбудеться 13 лютого в Донецьку, де «Шахтар» у Лізі чемпіонів прийматиме німецьку «Боруссію» з Дортмунда. На день пізніше включаться у Лігу Європи «Динамо», «Дніпро» та «Металіст».

«Динамо» (як і «Шахтар») гратиме перший матч вдома — проти французького «Бордо». «Металіст» вирушить у гості до англійського «Ньюкасла», а «Дніпро» — до швейцарського «Базеля».

Ось що думають про футбольний жереб представники українських клубів та їхніх суперників.

Мірча ЛУЧЕСКУ, головний тренер «Шахтаря». «Боруссія» — це не кінець світу. Тим більше, що в нас накопичений досвід успішного протистояння німецьким командам — «Штутгарту», «Шальке», «Вердеру». Ніхто у Бундеслізі не грає у такий комбінаційний футбол, як Дортмунд. Однак «Шахтар» вийшов на такий рівень розвитку, коли ми повинні думати не стільки про суперника, скільки про власну підготовку.

Юрген КЛОПП, головний тренер «Боруссії» (Дортмунд). Нормальний жереб! Зустрінуться дві головні сенсації групового турніру. Що стосується «Шахтаря», то донецький клуб показує дуже сильний футбол. Мене хвилює те, що суперник перед нашою очною зустріччю зуміє подивитися нас у справі, а ми — ні, бо чемпіонат України на той час ще не розпочнеться. Втім, я не сумніваюся, що ми можемо пройти в наступний раунд. Для цього, щоправда, потрібно буде добренько попрацювати.

Олег БЛОХІН, головний тренер «Динамо». Я — фаталіст: якщо жереб розпорядився таким чином, значить, в нього були на те свої підстави. Та й не випадає «Динамо» шукати слабшого опонента — вигравати треба у команди будь-якого рівня. За зимове міжсезоння «Бордо» може підсилитися і змінитися до невпізнанності. Багато чого залежатиме від того, на що команда вирішить робити ставку — на Лігу Європи чи чемпіонат країни. Цей клуб відрізняється непоганою обороною та реалізацією «стандартів».

Франсис ЖИЙО, головний тренер «Бордо». Радий жеребу. Нам могли дістатися клуби значно сильніші, ніж «Динамо». На жаль, ми не будемо знати, у якій формі підійдуть кияни до нашої очної зустрічі — бо, чесно кажучи, не в курсі, коли відновлюється чемпіонат в Україні. Що стосується гравців, то я трохи знайомий з грою Брауна Ідейє, який свого часу виступав за «Сошо».

Олександр ЯРОСЛАВСЬ-КИЙ, президент «Металіста». Ньюкасл», хоч і представляє такий сильний європейський чемпіонат, як англійська Прем’єр-ліга, але «Металісту» він цілком під силу. Команда в англійців гарна, але займає вона у своєму чемпіонаті зараз тільки 15-е місце і не сильно відірвалася від «зони вильоту». Однозначно впевнений у тому, що такого суперника ми повинні проходити і виходити в 1/8 фіналу. Правда, якщо цьому не перешкодить мишача метушня, влаштована харківським мером Геннадієм Кернесом.

Алан ПАРДЬЮ, головний тренер «Ньюкасла». Жереб був не особливо прихильним до нас. Маю на увазі терміни проведення матчів, а також дальність нашого перельоту. Що стосується суперника, то я про нього мало що знаю. Все, що мені відомо, — нас чекає тривала подорож. І те, що харківський клуб виграв свою групу. У всякому разі, нам кинуто виклик, і ми, незважаючи на всі наші проблеми, зробимо все можливе, щоб з честю вийти із цього випробування.

Андрій СТЕЦЕНКО, генеральний директор «Дніпра». Думаю, це не найгірший для нас варіант, хоча прекрасно уявляємо силу цього клубу. Якщо не помиляюся, «Базель» три роки поспіль ставав чемпіоном Швейцарії, а зараз посідає друге місце. Має досить непоганий склад з досвідченими футболістами. Але, повторюся, у порівнянні з командами, які перебували в цьому кошику «посіву», це не найгірший для нас варіант.

Мурат ЯКІН, головний тренер «Базеля». З величезною повагою ставлюся до наставника «Дніпра» Хуанде Рамоса і стежу за його роботою. У «Дніпра» дуже сильна команда. Складно говорити, до чого нам готуватися, адже до нашої зустрічі ми не побачимо українців у ділі. Все буде залежати від нас. Ми впевнені у своїх силах і не для того виходили у весняну стадію єврокубка, щоб так просто здатися.

Схожі новини