Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Телемарафон втратив довіру

51% - стільки українців виступають проти телемарафону «Єдині новини» на українських телеканалах, де транслюють винятково точку зору офіційних органів і не пропонують трибуну опозиційним силам

Таке ставлення до телемарафону зафіксувало соціологічне опитування, яке провів Фонд «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно із соціологічною службою Центру Разумкова.

Те, що телемарафон втратив свою актуальність, вважають 35% опитаних. Ще 16% радше підтримують таку позицію. Натомість 7,7% переконані, що такий теле­продукт потрібен. Найменш негативне ставлення до телема­рафону в південних регіонах країни.

За словами народного депутата Ярослава Железняка, на проведення телемарафону з початку року з державного бюдже­ту надано майже 800 мільйонів гривень.

До слова, міжнародна організація «Репортери без кордонів» (RSF) закликала український уряд закрити телемарафон «Єди­ні новини», аргументувавши тим, що він втратив довіру сус­пільства та актуальність через два роки після початку повно­масштабної війни. А Європейська федерація журналістів (EFJ) закликала українську владу переглянути формат телемарафону.

Схожі новини