Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

шуфрич фінансував російську нацгвардію!

Над скандальним соратником медведчука розпочинається судовий процес

Нині заарештований народний депутат, колишній «регіонал», «опзжист» нестор шуфрич та його колишній помічник в’ячеслав черепань постануть перед судом — туди щодо цих осіб скеровано обвинувальний вирок прокурорів.

Обох звинувачують у тому, що фінансували дії, спрямо­вані на насильницьку зміну та повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, зміни меж території і державного кордону України.

За даними Державного бюро розслідувань, уже після окупації Криму шуфрич і че­репань за російськими зако­нами зареєстрували на пів­острові будинок та земельну ділянку. Для охорони цьо­го майна уклали угоду з не­законним воєнізованим фор­муванням окупаційної влади — «ФГУП „Охрана“ росгвар­дії по Республіці Крим». І пе­реказали на рахунок росгвар­дії, яка є активною учасницею війни проти України, понад 648,7 тис російських рублів.

Прокурори стверджують, що шуфрич був завербо­ваний російською фсб і ви­конував завдання одного із колишніх заступників секре­тарів РНБО, який у 2014 році виїхав до москви (очевид­но, йдеться про Володимира Сівковича).

шуфричу також інкриміну­ють, що постійно через ЗМІ і соцмережі висловлював ро­сійські наративи, по суті, ви­правдовував агресію крем­ля. Телеглядачі пам’ятають, як під час одного з політичних ток-шоу напередодні широ­комасштабного вторгнення цей однодумець медведчу­ка продовжував заперечува­ти агресію росії. І за це по­платився: військовий блогер Юрій Бутусов прямо під час прямого ефіру завдав нар­депу-колаборанту кілька бок­серських ударів…

Схожі новини