Передплата 2024 «Добрий господар»

Українська збірна з художньої гімнастики виборола сьоме місце на Олімпіаді

  • 11.08.2024, 17:25
  • 355

Українська збірна з художньої гімнастики, у якій — львівʼянка, здобула сьоме місце на Олімпійських іграх

Аліна Мельник. Фото із сайту Львівської міськради
Аліна Мельник. Фото із сайту Львівської міськради

Українська збірна з художньої гімнастики посіла сьоме місце у фіналі змагань з групового багатоборства на Олімпійських іграх 2024. У команді виступала львівʼянка Аліна Мельник.

Перший виступ у фіналі з пʼятьма обручами був неймовірно чітким та синхронним, відтак дівчата отримали за цей виступ 36.550 балів. Друга вправа з мʼячами та стрічками принесла команді 29.150 балів.

Україну на найпрестижніших змаганнях світу представляли Кіра Ширикіна, Діана Баєва, Аліна Мельник, Валерія Перемета та Марія Височанська.

Капітанка збірної України з художньої гімнастики Марія Височанська також родом зі Львова. Побачити виступ своєї доньки на Олімпійські ігри до Парижу зміг приїхати тато Марії, військовослужбовець Олег Височанський. Він був серед захисників Донецького аеропорту, де отримав важке поранення, а з початку повномасштабного вторгнення знову повернувся до лав Збройних Сил України.

Нагадаємо, Львів на Олімпійських іграх представила Аліна Мельник. Вона бронзова призерка чемпіонату світу 2023 року у Валенсії (вправа з трьома стрічками та двома м’ячами). На цьому чемпіонаті світу в Іспанії дівчата й здобули перепустку на Олімпійські Ігри до Парижа. Аліна також у групових вправах була срібною та бронзовою призеркою чемпіонатів Європи у Баку та Будапешті.

Тренери Аліни — Ірина Руда та Ірина Дерюгіна.

Схожі новини