Передплата 2024 ВЗ

На Олімпійських іграх українку змусили замалювати український напис: деталі

  • 07.08.2024, 18:30
  • 506

Організатори Олімпіади змусили українку заліпити частину фрази «I am Ukrainian» на каное

Анастасія Рибачок із каное. Фото Reuters
Анастасія Рибачок із каное. Фото Reuters

Анастасію Рибачок змусили заліпити частину фрази «I am Ukrainian» на човні під час Олімпіади-2024.

«Організаторам змагань це дуже не сподобалося, вони сказали, що це політична реклама. Але ж це абсурд, з нашої думки. Проте правила є правила. Ми заклеїли борт човна за допомогою наліпки і ляпку поставили, що виходить просто „Ukraine“ („Україна“)», — розповів головний тренер збірної України Ігор Нагаєв.

За словами Нагаєва, випадки, коли Міжнародна федерація каное змушує заліплювати гасла на човнах, уже були. Тренер зауважив: у перший рік повномасштабного вторгнення таких вимог від керівних органів не висували.

«У цьому році [це проявляється] дуже конкретно: якщо ми пишемо якесь гасло на човні, нас змушують його заклеїти. Це дуже нас дивує і дратує. Навіть наш вислів «Слава Україні — Героям слава», який ми наклеювали на деяких човнах на міжнародних змаганнях, організатори змушували заклеювати. У них це правило. Для нас це нормально, ми з цим живемо, а для європейців — не знаю, щось політичне.

Всі знають, що відбувається на міжнародних змаганнях з нашими спортсменами. Торік це було вільніше, а у 2022-му виходили на нагородження з гаслами проти війни та насильства", — додав тренер.

Анастасія Рибачок — срібна призерка Олімпійських ігор-2020 у каное-двійці (разом з Людмилою Лузан). В одиночці веслувальниця змагатиметься завдяки тому, що Україна виборола квоту у каное-двійці (кожна спортсменка з екіпажу може взяти участь в одиночці).

Анастасія Рибачок та Людмила Лузан змагатимуться у кваліфікації каное-одиночок у четвер, 8 серпня.

Схожі новини