Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через 109 років знову буде книгарня. Але з пивом…

На розі вулиць Франка й Грушевського відкриють історичну книгарню. Вона постане в історичному будинку, де 109 років тому працювала знакова книгарня «Лектор», яку відкрив Станіслав Левицький. 80 років тут працювала одна з відомих аптек Львова «Під святим Миколаєм», а згодом була продуктова крамниця

Фото Юлії ПІДЛУЖНОЇ
Фото Юлії ПІДЛУЖНОЇ

У книгарні «Плекай» мож­на буде придбати рідкісні кни­ги та віддати на реалізацію літе­ратуру з домашньої бібліотеки. Власник книги може відмови­тися від коштів, тоді їх скерову­ють на благодійність. Також тут буде… бар із крафтовим пивом.

Засновниця книгарні «Пле­кай» Катерина Іванова повідо­мила, що заклад з такою кон­цепцією уже працює в Києві, на Подолі. «Концепція книгар­ні - рідкісні книги та крафтове пиво. Також у нас буде кав’ярня, — каже пані Катерина. — Перед відкриттям київського „Плекай“, коли ми говорили про крафто­ве пиво в книгарні, люди диву­валися. Є стереотип, що пиво — це паб і футбол. А мені не ви­стачає камерних світлих місць, де було б смачне пиво, бо не завжди хочеться атмосфери пабу… Випадково дізналися, що приміщення вільне — від нього відмовлялися деякі бренди, бо там є вивіска з написом „апте­ка“. Частину фасаду не можна перекрити».

Схожі новини