Передплата 2024 ВЗ

Україна очікує важливих рішень щодо оборони та економіки: Зеленський про саміт G7

  • 13.06.2024, 12:15
  • 308

Президент України Володимир Зеленський візьме участь у засідання лідерів G7

Фото із соцмереж Володимира Зеленського
Фото із соцмереж Володимира Зеленського

Президент зазначив, що велика частина саміту буде саме про оборонну та економічну стійкость України

«І ми чекаємо сьогодні важливих рішень. Головні теми для нас — розвиток коаліції винищувачів, оптимізація навчання пілотів, прискорене постачання літаків. Розбудова української системи ППО на основі найпотужніших західних комплексів та нарощування далекобійних спроможностей. Затвердження формату використання російських активів на користь України, зокрема для розвитку нашого ОПК, спільного виробництва зброї», — йдеться у його повідомленні.

Зеленський візьме участь у засіданні G7 та матиме кілька двосторонніх зустрічей: із господаркою саміту, Головою Ради міністрів Італії Джорджею Мелоні, прем'єр-міністрами Канади та Великої Британії Джастіном Трюдо та Ріші Сунаком, Президентом Європейської ради Шарлем Мішелем та директоркою-розпорядницею МВФ Крісталіною Георгієвою.

«Під час зустрічей із Президентом США Джозефом Байденом і Прем'єр-міністром Японії Фуміо Кішідою підпишемо двосторонні безпекові угоди. Документ зі Сполученими Штатами буде безпрецедентним, як і належить лідерам підтримки України.

Рік тому на саміті НАТО у Вільнюсі G7 ухвалила Декларацію про підтримку України. Сьогодні в межах цієї Декларації ми підписуємо дві останні безпекові угоди з членами «сімки». Український народ, наші воїни бачать, що G7 назавжди з Україною. Я вдячний нашим партнерам за віру в нас і нашу перемогу", — підсумував президент.

Раніше стало відомо, що 13 червня розпочнеться саміт G7.

Прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак на саміті G7 в Італії оголосить про допомогу Україні у розмірі 242 млн фунтів стерлінгів (приблизно 309 млн доларів).

Схожі новини