Передплата 2024 ВЗ

Словаччина не блокуватиме допомогу Україні та підтримає її вступ до ЄС: заява

  • 24.01.2024, 19:20
  • 709

24 січня після зустрічі прем'єр-міністри Словаччини та України підписали спільну заяву

Фото із соцмереж Дениса Шмигаля
Фото із соцмереж Дениса Шмигаля

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

Раніше Роберт Фіцо заявляв, що підтримує ідею боротьби Віктора Орбана проти змін у бюджеті ЄС. Зокрема, йшлося про виділення Україні 50 млрд євро допомоги: «Якщо хтось думає, що ми вкладемо 50 мільярдів, надішлемо сотні нових одиниць зброї та щось вирішимо, то ми нічого не вирішимо. Ми просто гарантуємо загибель ще 200 тисяч загиблих людей, які перебувають там», — оголосив Фіцо.

Та під час зустрічі прем'єр-міністри України та Словаччини підписали спільну заяву, яка посилить «двосторонні відносини на основі взаємної довіри та поваги». Також Шмигаль заявив, що словацький уряд не перешкоджатиме Україні у купівлі зброї та техніки у словацьких підприємців.

«Уряд Словаччини не блокуватиме купівлю Україною зброї та техніки у словацького бізнесу. Будемо співпрацювати щодо постачань з боку словацької компанії техніки для зведення оборонних рубежів. Словаччина підтримає програму Ukraine Facility, яка передбачає виділення Україні 50 млрд євро з боку Європейського Союзу», — зазначив Шмигаль.

Також прем'єр України додав, що підписанням спільної заяви Словаччина висловила підтримку Формули миру президента України Володимира Зеленського. Відтак країна зобов’язується брати участь у відновленні та розмінуванні України та підтримати її європейську інтеграцію.

Схожі новини