Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Порошенко поскаржився, що у Білогорщі «екскаватор копав музей Шухевича»

У Львові лідер «Європейської Солідарності» передав чек на 4 мільйони гривень на відбудову музею головнокомандувача УПА

Скріншот з відео
Скріншот з відео

Сьогодні, 17 січня перебуваючи у Львові з робочим візитом, лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко під час зустрічі з громадськістю в актовому залі ЛНУ імені І. Франка закликав створити потужну наглядову раду з «найкращих людей Галичини», яка би визначила усі потреби для відбудови музею Романа Шухевича, знищеного 1 січня рашистськими ракетами.

Порошенко ще раз підтвердив, що Фонд Марини та Петра Порошенків готовий повністю профінансувати всі витрати на відбудову музею і наголосив, що реконструкція має відбутися у найкоротші терміни. Він повідомив, що сьогодні ж передав музею Шухевича (а це комунальний заклад Львівської обласної ради) чек на 4 мільйони гривень на відбудову.

Топ-ЄСівець розповів, що сьогодні ж побував у Білогорщі, аби оглянути руїни музею.

«Сьогодні я був біля музею і побачив, що два тижні ніхто ним не займався, — обурився Порошенко. — За пів години до мого приїзду там з’явилася бригада ремонтників. Вони поставили екскаватор. Я був у шоку, бо екскаватор копав будинок Шухевича! Я сказав: „Зупиніться, що ви робите?!“ А вони: „Це є сміття“. Та це не сміття, тут кожна цеглина — історія!»

«Маємо боротися за музей, — вів далі Петро Порошенко. — Сьогодні я передав музею Шухевича чек на 4 мільйони гривень на відбудову. Музей — це наша інформаційна зброя і я потребую підтримки (наглядової ради. — ред.). Щоб жоден бюрократ не зупинив це з дрібних політичних мотивів! Бюрократи нас не зупинять, ми відбудуємо музей Шухевича!»

Нагадаємо, земельна ділянка у Білогорщі та будівля, де була квартира Романа Шухевича, є у власності Львівської міської ради. А сам музей, як юридична особа — комунальний заклад Львівської облради. Очевидно, такий юридичний казус створив підґрунтя для «віртуальної суперечки» між Петром Порошенком та міським головою Львова Андрієм Садовим. Мер 1 січня побував на руїнах розбитого музею і заявив, що музей обов’язково треба відновити, але… після Перемоги. Для цього буде оголошено міжнародний архітектурний конкурс. «Вже кілька меценатів зверталися з пропозицією профінансувати відбудову, — сказав Садовий. — Дякуємо, що бережете історію, але сьогодні ці гроші треба витратити на армію».

Схожі новини