Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Вода з камінцями — важкий шлях…

Біля Порохової вежі встановили благодійну інсталяцію

Фото “Твоє місто”
Фото “Твоє місто”

У центрі Львова, біля Порохової вежі, встановили креативну арт-інсталяцію: крісла з трави, фігура людини, на кріслах — книга. Інсталяція постала на місці Юрти незламності, яку минулої зими для обігріву й гарячого харчування усіх охочих встановили представники Казахстану.

Мистецький об'єкт ство­рили волонтери з Центру ар­хітектури, дизайну й урба­ністики «Порохова вежа» (у рамках архітектурного фести­валю «Вежа»). Мета інсталяції - зібрати кошти на обладнан­ня, оптику й прилади для вій­ськових, які захищають Україну на передовій. Яким чином збиратимуть кошти? Треба по­просити фотографа проєкту «Порохова вежа» зробити емо­ційні експрес-світлини біля ін­сталяції і пожертвувати на це щонайменше 200 гривень. Зі­брані кошти передадуть благо­дійній організації «Львівський лицар», яка із 2014 року допо­магає фронту.

Арт-інсталяція наповне­на символами. Вода з камін­цями — важкий життєвий шлях і труднощі. Коли людина їх проходить, то доходить до «трав'яних стільців», які симво­лізують умиротворення й спо­кій. А книга — символ мудрос­ті й знання.

«Деяке обладнання для ма­шин чи дронів купуємо за по­жертви, а дещо власноруч виготовляють наші волонтери, — розповів „ВЗ“ керівник „Львів­ського лицаря“, експерт із захисту пам’яток Андрій Са­люк. — Допомагаємо усім бри­гадам з передової, які до нас звертаються, зокрема 103-й і 125-й бригадам Тероборони».

Схожі новини