Передплата 2024 ВЗ

Україна сама повинна ухвалити рішення щодо виборів, — речник ЄС

  • 15.09.2023, 19:40
  • 634

Тільки Україна має ухвалювати рішення щодо часу виборів або початку мирних переговорів. Тим часом ЄС допомагатиме їй досягти перемоги та просуватися на шляху до членства в Євросоюзі

Речник ЄС Пітер Стано. Фото Укрінформ
Речник ЄС Пітер Стано. Фото Укрінформ

Про це заявив речник ЄС Пітер Стано.

«Українці мають самі вирішувати, що робити, коли йдеться про управління країною. Вони перебувають у винятковій ситуації - ситуації війни та агресії. Вони ведуть правомірний самозахист, і всі рішення — чи то про проведення виборів, чи про початок мирних переговорів, чи з будь-яких інших питань — мають приймати саме вони», — наголосив Стано.

Він наголосив на підтримці України з боку ЄС. За його словами, Брюссель і Київ продовжують діалог у контексті розширення ЄС та виконання зобов’язань, які Україна взяла як країна-кандидат на вступ до ЄС.

«У цьому сенсі є дуже чіткі рекомендації з боку Європейського Союзу. Але це має бути рішення України — обирати слушний час і крок, який має бути зроблений, у тих дуже важких обставинах, в яких вона перебуває», — сказав речник.

Водночас він наголосив, що не треба спекулювати навколо ймовірних сценаріїв.

«Ми не знаємо, що станеться на фронті в Україні завтра або за тиждень. Для нас важливо — і це наш найвищий пріоритет, — щоб Україна перемогла у цій війні… Ми будемо підтримувати Україну всіма можливими шляхами, щоб досягти цієї перемоги, задля відновлення її територіальної цілісності та суверенітету», — наголосив Стано.

Схожі новини