Передплата 2024 «Добра кухня»

росіянам і білорусам дозволили брати участь у міжнародних турнірах з бадмінтону

  • 29.08.2023, 18:50
  • 568

Всесвітня федерація бадмінтону (BWF) підтвердила, що відновить дозволи на участь нейтральних спортсменів з рф та білорусі у турнірах з 26 лютого 2024 року

Фото ілюстративне із відкритих джерел
Фото ілюстративне із відкритих джерел

Рада BWF проголосувала за затвердження нормативної бази, яка дозволить спортсменам з російськими та білоруськими паспортами почати змагатися як нейтральнми спортсменам.

«BWF продовжує висловлювати непохитну підтримку народу України та українській бадмінтонній спільноті, і ми рішуче засуджуємо вторгнення в Україну, яке суперечить основним цінностям BWF і нашій меті досягнення миру», — зазначив президент BWF Поуль-Ерік Хьойєр.

«Рада BWF також приєднується до принципів Міжнародного олімпійського комітету (МОК) і світового спортивного руху щодо відкритої участі спортсменів у міжнародних змаганнях», — додав він.

«Ми вважаємо, що рішення про скасування відсторонення російських і білоруських спортсменів, які відповідають критеріям для участі як індивідуальних нейтральних спортсменів, є позитивним кроком вперед в рамках наших зусиль з просування миру і солідарності», — пояснив президент.

На сайті йдеться, що подача заявок на участь у турнірах розпочнеться у вересні. Затверджені гравці будуть підпадати під жорстку антидопінгову та тестувальну систему. Турнір за участі нейтральних спортсменів відбудеться у лютому 2024 року.

Схожі новини