Передплата 2024 ВЗ

Львів'янка Христина Горун, яка назвала армію дном, досі не відповіла перед судом

СБУ Львівської області очікує на експертний висновок дописів підозрюваної в соцмережах, лише після цього справу віддадуть на розгляд Феміди

Управління СБУ у Львівській області очікує на результати експертної служби щодо публічних висловлювань львів'янки Христини Горун, яка назвала українську армію дном та стала на захист чоловіків, які в центрі Львова слухали в авто російську музику. Без цієї експертизи неможливо скерувати справу до суду.

Як розповіла у коментарі для «ВЗ» речниця УСБУ у Львівській області Роксолана Яворська, проти Христини Горун СБУ відкрило кримінальне провадження за статтею 161 ККУ — порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань. Якщо суд доведе вину Горун, Їй загрожує штраф — від двохсот до п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю терміном до трьох років.

«Христина Горун була на допиті в СБУ, — наголосила Роксолана Яворська. — Зараз відкрито кримінальну справу, але чекаємо на висновки Державної експертної служби, яка аналізує дописи та висловлювання людей по лінії СБУ».

Нагадаємо, Христина Горун осоромилась на початку травня цього року. Оприлюднила в Інстаграмі сторіс із приниженням тих, хто захищає на передовій Україну та віддає життя за державу: «Наша армія — дно. І так ніх..я не можуть і не переможуть. Примітивні уроди».

Христина Горун, яка відома своєю неадекватною поведінкою, не вперше видавала скандальні висловлювання. Зокрема, рік тому, вже після повномасштабного вторгнення, вона записувала провокативні відео, де заявляла, що принципово буде спілкуватися російською мовою. Називає «рагулями» та «дном» усіх тих, хто демонструє, на її думку, награний патріотизм.

Схожі новини