Передплата 2024 «Добрий господар»

Львівʼянин здобув «золото» під час чемпіонату України з легкої атлетики

  • 24.06.2023, 11:30
  • 705

Віктор Легкодух виборов три золоті медалі

Віктор Легкодух. Фото із мережі
Віктор Легкодух. Фото із мережі

Він змагався у категоріях зі штовхання ядра, метання диска та списа.

Нещодавно учасник «Ігор Нескорених» та «Ігор Воїнів» відійшов від ветеранського спорту та приєднався паралімпійської збірної України з легкої атлетики.

«Основний мій вид спорту — штовхання ядра. Метання диска та списа я тільки починаю тренувати», — розмовів він.

Під час цьогорічних змагань спортсмену вдалося поліпшити свій результат: штовхнув ядро на 8 метрів 19 см.

«Для мене основним було показати результат зі штовхання ядра. Він є у паралімпійських іграх. А спис і диски я почав тренувати тому, що на чемпіонатах світу є й ці види спорту. Тому треба себе готувати до цього», — зазанчив Віктор Легкодух.

Також нещодавно спортсмен отримав міжнародну класифікацію для участі у міжнародних змаганнях. Для того, щоб її здобути, він взяв участь у відкритому чемпіонаті Італії Гран-прі Єзоло-2023.

«З цих змагань я привіз „бронзу“. Хоча основне завдання було — здобути міжнародну класифікацію. Цей процес був доволі непростий», — зауважиа він.

Зараз Віктор готується до участі у чемпіонаті світу, який відбудеться у Франції.

Бойовий шлях спортсмена розпочався на початку російської агресії в Україні навесні 2014 року. Після важкого мінно-вибухового поранення у серпні того ж року та тривалої реабілітації почав займатися спортом. На змаганнях «Ігри воїнів» Віктор здобув для України 7 медалей — 4 золотих, 2 срібні та одну бронзову.

Схожі новини